Christie zaprezentuje nowe rozwiązania z całego portfela na targach ISE 2018

06.02.2018, 10:05aktualizacja: 06.02.2018, 10:05

Wokingham, Anglia, 5 lutego 2018 r. /PRNewswire/ - Firma Christie® zademonstruje doświadczenie i doskonałość produkcyjną w całym wachlarzu rozwiązań audiowizualnych na targach ISE 2018. Goście odwiedzający stanowisko 1-H70 będą mieli szansę na zapoznanie się z postępami firmy między innymi w zakresie architektury i wydajności rozwiązań AV-over-IP, najnowszych laserowych projektorów fosforowych marki Christie oraz całkiem nowych rozwiązań ściany wideo i bardzo wąskich wyświetlaczy z różnymi wielkościami pikseli.

Model Christie Terra to kompletnie natywny system realizacji treści w 4K 4:4:4 od odtwarzacza po wyświetlacz, który pozwala klientom na wykorzystywanie wszystkich zalet systemów AV-over-IP. Oparty na bazie ustandaryzowanego systemu SDVoE zapewniającego największą kompatybilność model wykorzystuje równie ustandaryzowane podejście do zwiększenia skali, zakresu i satysfakcji użytkowników przy zachowaniu integralności materiału źródłowego bez degradacji, kompresji czy opóźnień. Model Terra obsługuje formaty wideo aż do 4K przy 60 Hz i zapewnia niezrównany przesył i przetwarzanie obrazu w formacie nieskompresowanym bez opóźnień i bez artefaktów przy wykorzystaniu przystępnych cenowo komponentów 10G Ethernet. Na stanowisku na targach można dowiedzieć się więcej na temat tego, w jaki sposób wprowadzenie na rynek modelu Terra umożliwiło firmie Christie ustanowienie nowego sposobu działania przez ujednolicenie, ulepszenie i poprawę dystrybucji treści audiowizualnych oraz ich przetwarzania i zarządzania w zupełnie nowatorski sposób.

Nowa seria laserowych projektorów fosforowych 3DLP® Christie® Crimson zapewnia aż do 25 000 lumenów ISO, przetwarzanie na poziomie 60 Hz oraz zastosowanie rozwiązania Christie BoldColor Technology w kompaktowej, trwałej budowie o niskim koszcie posiadania na potrzeby wypożyczania, prac scenicznych i montażu na stałe. Użytkownicy docenią bardzo szybkie przetwarzanie elektroniki Christie TruLife™ oraz wbudowane możliwości mieszania i wyginania obrazu Christie Twist™. Co więcej, przez dodanie opcji Christie Mystique użytkownicy mogą zmniejszyć czas kalibracji systemów obejmujących wiele projektorów z kilku godzin do kilku minut, co prowadzi do oszczędności czasu i kosztów pracy. Zaprojektowana specjalnie z myślą o technikach seria Crimson jest wytrzymała i łatwa w transporcie, przenoszeniu i instalacji dzięki kompaktowej budowie, cichym działaniu i obrocie o 360 stopni. Wykorzystując zamknięte, półprzewodnikowe źródło światła laserowego IP5X , projektory Crimson zapewniają długie lata niezawodnego, taniego w obsłudze działania oraz praktyczny brak konieczności konserwacji, będąc przy tym źródłem żywych kolorów. Dzięki długotrwałej jasności obrazu i wysokiej niezawodności seria Crimson łączy w sobie najmocniejsze strony technologii laserów fosforowych z jasnością i kolorem, które wymagane są na scenach na dzisiejszym bardzo wymagającym rynku. Firma Christie nie może się doczekać komentarzy gości na temat nowej serii projektorów na targach ISE 2018.

Ściany wideo LED CorePlus Christie® Velvet® to nowe rozwiązanie zapewniające niezrównaną elastyczność projektu w przystępnej cenie. Dostępne w wielkościach pikseli od 1,2 do 4 mm modele łatwo skalują się do najpopularniejszych rozdzielczości, w tym 4K, umożliwiając pełne dostosowanie z opcjami zdalnymi i wbudowanymi. Ściany mogą być instalowane i serwisowane z przodu lub z tyłu. Sprawdzające się idealnie między innymi w przestrzeniach publicznych, kasynach, parkach rozrywki, domach modlitwy, studiach nadawczych, pokojach kontrolnych i salach konferencyjnych rozwiązania mogą być instalowane bezpośrednio z głębią instalacji poniżej 100 mm. Model CorePlus obejmuje system bezpośredniego montażu, przez co instalacja na płaskich ścianach jest bardzo szybka i łatwa, tym samym eliminując konieczność stosowania dodatkowych stelaży, co jeszcze bardziej zmniejsza całkowite koszty systemu. Co więcej, dzięki nowemu kontrolerowi E600 użytkownicy końcowi mogą szybko zeskalować rozwiązanie do rozdzielczości 4K przy 60 Hz.

Kompatybilna z kontrolerem E600 jest także ściana wideo LED Apex 0,9 mm, nowy dodatek do serii Christie® Velvet® Apex. Dostępna w drobnych wielkościach pikseli od 0,9 mm do 2,5 mm i w formacie 16:9 seria Apex pozwala na wyświetlanie treści z zachowaniem najdrobniejszych detali, przez co jest najlepszym wyborem w zastosowaniach, w których najbardziej liczy się jakość i przejrzystość obrazu. Nowa oferta umożliwia skalowanie do najpopularniejszych rozdzielczości na mniejszych obszarach, a także zmniejszenie optymalnych, minimalnych odległości oglądania. Seria Apex jest własnym rozwiązaniem obejmującym wysokiej jakości komponenty, które pracują razem jako system zapewniający najlepsze doznania wzrokowe, wydłużają czas wyświetlania i zapewniają stuprocentową pewność, której nie mogą równać się inne wyświetlacze LED.

Goście na stoisku będą mogli także zapoznać się z szerokim zakresem produktów marki Christie GS Series, czyli jasnych, przystępnych cenowo laserowych projektorów fosforowych. Najnowsze modele - dwa modele 630-GS - dołączają do serii GS, zapewniając wysokiej jakości, jasny obraz na potrzeby użytkowników bądź integratorów poszukujących wiodącej na rynku wydajności w przystępnych cenach posiadania. Dostępne w rozdzielczości HD (1920x1080) lub WUXGA (1920x1200) modele charakteryzują się cichym działaniem, kompaktowym projektem i wszechstronnością, która umożliwia instalację nawet w nietypowych miejscach, bliżej publiczności, bez wywierania negatywnego wpływu na widoczność. Klienci tak wśród przedsiębiorstw, jak i w branży wydarzeń scenicznych i nie tylko powinni zajrzeć na stanowisko firmy Christie i przekonać się, jak mogą skorzystać z wysokiej wydajności i niezawodności serii GS w zastosowaniach wymagających częstego użytkowania.

Wszystkie wymienione produkty i nie tylko dostępne będą na stanowisku 1H-70 na targach ISE 2018 w Amsterdamie.

www.christiedigital.com/emea/about-christie/tradeshows-and-events/ise-2018

Christie®

Firma Christie Digital Systems USA, Inc. jest globalną firmą zajmującą się technologiami audio i wideo i jest spółką całkowicie zależną Ushio Inc. w Japonii (JP:6925). Nieustannie wyznaczając standardy branżowe poprzez wprowadzanie na rynek pionierskich rozwiązań wśród najbardziej zaawansowanych projektorów, systemów wyświetlaczy oraz rozwiązań dźwiękowych w salach kinowych, firma Christie zdobyła uznanie jako jedna z najbardziej innowacyjnych firm w zakresie technologii obrazu na świecie. Od sklepowych wystaw w Hollywood, przez najważniejsze centra dowodzenia po sale lekcyjne i symulatory szkoleniowe rozwiązania obrazu i projektory Christie skupiają uwagę publiczności na całym świecie poprzez dynamiczne, oszałamiające obrazy oraz porywające dźwięki. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.christiedigital.com/EMEA.

Nazwa Christie jest znakiem towarowym firmy Christie Digital Systems USA, Inc. zarejestrowanym w Stanach Zjednoczonych i niektórych innych państwach.

Nazwa DLP® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Texas Instruments.

Nazwa SDVoE jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy SDVoE Alliance.

Zapraszamy na stanowisko firmy Christie 1-H70.

Źródło: Christie

Data publikacji 06.02.2018, 10:05