TOYA SA (9/2018) Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych

20.03.2018, 21:12aktualizacja: 20.03.2018, 21:12

Raport bieżący 9/2018

Zarząd TOYA S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 20 marca 2018 r. Rada Nadzorcza, na podstawie §17 ust. 2 lit a Statutu Spółki, zgodnie z rekomendacją Komitetu Audytu, dokonała wyboru Ernst & Young Audyt Polska sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Warszawie, Rondo ONZ 1 00-124 Warszawa, wpisanej przez Polska Izbę Biegłych Rewidentów na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych pod nr 130, na biegłego rewidenta uprawnionego do badania sprawozdań finansowych: jednostkowego i skonsolidowanego za rok obrotowy 2018 oraz za rok obrotowy 2019 jak również do przeglądu półrocznych sprawozdań jednostkowego i skonsolidowanego za pierwsze półrocze 2018 oraz za pierwsze półrocze 2019 r.

Spółka nie korzystała wcześniej z usług Ernst & Young Audyt Polska sp. z o.o. sp.k.

Wybór podmiotu uprawnionego do badania nastąpił zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami zawodowymi.

Umowa zawarta zostanie na okres umożliwiający wykonanie przedmiotu umowy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz