CUBE.ITG SA W RESTRUKTURYZACJI (13/2018) Zawarcie przez spółkę zależną Emitenta umowy z Sądem Apelacyjnym we Wrocławiu

18.04.2018, 18:00aktualizacja: 18.04.2018, 18:00

Raport bieżący 13/2018

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 11/2018 z dnia 22 marca 2018 r. w sprawie wyboru oferty spółki zależnej Emitenta - Data Techno Park sp. z o. o. w restrukturyzacji ("DTP") w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego przez Sąd Apelacyjny we Wrocławiu, Zarządca CUBE.ITG S.A. w restrukturyzacji ("Emitent") informuje, że w dniu 18 kwietnia 2018 r. DTP zawarła z Sądem Apelacyjnym we Wrocławiu ("Zamawiający") umowę, której przedmiotem jest świadczenie usługi relokacji oraz kolokacji szaf RACK, transmisji danych oraz udostępniania i uruchamiania przestrzeni dyskowej ("Umowa"). Usługi będą świadczone przez DTP nieprzerwalnie przez okres 48 miesięcy od dnia przekazania ostatniej szafy RACK.

Maksymalne wynagrodzenie należne DTP z tytułu realizacji Umowy w całym okresie jej obowiązywania za świadczone usługi nie przekroczy kwoty 2,2 mln zł brutto i będzie zależne min. od liczby szaf RACK objętych usługą kolokacji w danym miesiącu oraz liczby paczek przestrzeni dyskowej zamówionych przez Zamawiającego na dany miesiąc. DTP wniosło zabezpieczenie należytego wykonania Umowy w wysokości 10% wartości Umowy brutto.

Umowa przewiduje szereg kar umownych min. za opóźnienia w realizacji Umowy i usunięcia awarii. Zastrzeżenie kar umownych nie wyłącza prawa dochodzenia przez strony Umowy na zasadach ogólnych odszkodowania uzupełniającego przewyższającego wysokość zastrzeżonych kar umownych.

W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym lub dalsze wykonywanie Umowy może zagrozić istotnemu interesowi bezpieczeństwa państwa lub bezpieczeństwu publicznemu, Zamawiający może odstąpić od Umowy. W takim wypadku DTP może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części Umowy.

Zamawiający jest ponadto uprawniony do wypowiedzenia Umowy min. w przypadku nastąpienia jakakolwiek zmiany organizacyjnej powodującej zmianę osobowości prawnej lub formy organizacyjnej DTP, utrudniającej wykonanie Umowy lub gdy miesięczny poziom dostępności jakiejkolwiek usługi spadnie poniżej określonego w Umowie progu.

Emitent przypomina, że zawarta Umowa stanowi pierwszą umowę podpisaną w wyniku wygrania przetargu o udzielenie zamówienia publicznego od dat postanowień sądu o otwarciu postępowania sanacyjnego Emitenta i o otwarciu postępowania sanacyjnego DTP w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 15 maja 2015 r. Prawo restrukturyzacyjne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz