ALTA SA (10/2018) Spełnienie warunku w umowie sprzedaży częstotliwości PAGI S.A.

20.04.2018, 10:32aktualizacja: 20.04.2018, 10:32

Raport bieżący 10/2018

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 9/2018, Zarząd ALTA S.A. informuje, że otrzymał w dniu 20.04.2018r. zawiadomienie od Spółki Powszechna Agencja Informacyjna S.A. (PAGI S.A.)

iż transakcja sprzedaży pasma częstotliwości 3,7 GHz Spółki Powszechna Agencja Informacyjna S.A. doszła do skutku.

Transakcję uznaje się za skuteczną z dniem 20.04.2018r., na podstawie spełnienia warunku tj. uzyskania prawomocnej zgody wydanej w formie decyzji przez Prezesa UKE (nr DZC.WAP.514.1.2018.10), na mocy której, tzw. rezerwacja częstotliwości została przekazana na rzecz Nabywcy tj. P4 Sp. z o.o. (Operator sieci Play, podmiot zależny od Play Communications S.A.).

Kwota transakcji odpowiada wartości pasm częstotliwości dla transakcji zawieranych w krajach sąsiednich i wynosi około 8 mln zł.

ALTA S.A. posiada 23,9 % akcji PAGI S.A.

Zarząd Spółki wycenił akcje PAGI S.A. w księgach rachunkowych na dzień 31.12.2017r. na kwotę 2 000 tys. zł

Informację o negocjacjach w sprawie sprzedaży częstotliwości Spółki Powszechna Agencja Informacyjna S.A., Zarząd ALTA S.A. opublikował raportem bieżącym 24/2017 w dniu 12.12.2017r.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz