SARE SA (42/2018) Rejestracja zmian Statutu Spółki.

03.07.2018, 17:04aktualizacja: 03.07.2018, 17:04

Raport bieżący z plikiem 42/2018

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zgodnie z § 5 pkt. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim ("Rozporządzenie"), Zarząd SARE SA z siedzibą w Rybniku ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym, na podstawie pobranego drogą elektroniczną odpisu aktualnego KRS Spółki, powziął informację, że dnia 2 lipca 2018 roku Sąd Rejonowy dla miasta Gliwice, X Wydział Gospodarczy, zarejestrował zmianę w Statucie Emitenta.

Zmiana została dokonana na mocy uchwały numer 207 Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 09 marca 2018 roku. Zmianie uległ § 4 ust. 1 Statutu Spółki SARE SA poprzez dodanie do jego treści punktu o numerze 25) o brzmieniu:

"25) PKD 69.20.Z - Działalność rachunkowo-księgowa; doradztwo podatkowe."

Jednocześnie Emitent informuje, że Sąd Rejonowy dla miasta Gliwice, X Wydział Gospodarczy w dokonanym wpisie nie uwzględnił zmian wynikających z uchwały nr 206 Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 09 marca 2018 roku.

Z uwagi na fakt, iż na dzień 3 lipca 2018 roku Emitent nie otrzymał postanowienia w przedmiocie dokonanych zmian, a informację o zarejestrowaniu części wnioskowanych zmian Zarząd powziął na podstawie pobranego drogą elektroniczną odpisu aktualnego KRS Spółki, w dniu 3 lipca 2018 roku niemożliwe jest ustalenie przyczyn rejestracji jedynie niektórych zmian Statutu Spółki. Zarząd niezwłocznie podejmie działania zmierzające do ustalenia przyczyny rejestracji jedynie części zmian statutu i poinformuje o tym w kolejnych raportach bieżących.

W załączeniu do niniejszego raportu Emitent przekazuje sporządzony przez Zarząd tekst jednolity Statutu SARE SA.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz