Micfo otwiera sześć nowych centrów danych, poszerzając zasięg do 55 lokalizacji

11.07.2018, 10:47aktualizacja: 11.07.2018, 10:47

Micfo kontynuuje prężną ekspansję w roku 2018 poprzez otwarcie nowych lokalizacji w Kanadzie, na Hawajach i w USA.

CHARLESTON, Karolina Południowa, 10 lipca 2018 r. /PRNewswire/ - Firma Micfo, dostawca usług Infrastructure as a Service (IaaS) ogłosiła dziś otwarcie sześciu nowych centrów danych w celu ulepszenia usług świadczonych na rzecz klientów międzynarodowych i z USA. W połączeniu z niedawnym nabyciem firmy OppoBox ekspansja stanowi dalsze poszerzenie zasięgu firmy o dziesięć centrów danych, co oznacza, że firma jest w posiadaniu 55 centrów danych na pięciu kontynentach.

„W rezultacie innowacji i wzrostu technologii wschodzących, w tym internetu rzeczy i sztucznej inteligencji musimy stawiać czoła nowym wyzwaniom, które wymagają zaawansowanej i specjalnie rozwijanej infrastruktury - skomentował Amir Golestan, główny dyrektor wykonawczy i założyciel firmy Micfo. - Otwarcie sześciu nowych centrów danych i nabycie OppoBox pozwala nam na dalsze gwarantowanie krótkiego czasu oczekiwania i geograficznie rozdystrybuowanych sieci o charakterze hiper lokalnym i umożliwiającym przetwarzanie danych w czasie rzeczywistym na krańcach sieci” - dodał dyrektor.

Z siedziby głównej w Charleston firma Micfo od dwudziestu lat zajmuje pozycję lidera w zakresie rozwiązań w chmurze. W tej chwili firma zarządza jedną z najbardziej kompleksowych sieci globalnie rozproszonych platform w chmurze w aplikacjach w tzw. mgle i na krańcach. Sześć nowych centrów danych w kluczowych lokalizacjach w Kanadzie, na Hawajach i głównym terytorium USA pozwoli na lepszą obsługę klientów międzynarodowych.

Nowe centrum danych firmy w Kanadzie - drugie w tym kraju - obsługuje klientów w Montrealu i Toronto. Natomiast lokalizacja na Hawajach została wybrana strategicznie w celu połączenia Australii i Japonii oddzielnie z głównym terytorium USA i w celu skrócenia czasu oczekiwania i usprawnienia w obu krajach. Pozostałe nowe centra danych Micfo w Omaha, Kansas City i Little Rock umożliwiają lepszą obsługę rozproszonych rynków w USA.

Szóste centrum danych powstało głównie z myślą o klientach Micfo w branży usług finansowych i technologii. Drugie centrum danych Micfo w Nowym Jorku obsługuje budynek telekomunikacji pod adresem 60 Hudson i wieżowiec AT&T przy 32 Avenue of Americas.

Micfo

Mając do dyspozycji 55 lokalizacji centrów danych, firma Micfo jest dostawcą usług Infrastructure as a Service (IaaS) z jedną z największych na świecie sieci globalnie rozproszonych platform chmur obliczeniowych. Poprzez przemyślaną ekspansję skalowalnej i geocentrycznej infrastruktury strategia firmy Micfo opiera się na powiększaniu bazy klientów z zachowaniem obietnic i nieustannym mierzeniem zapewnianych wyników.

Źródło: Micfo

KONTAKT: