Rethink Robotics kontynuuje wzrost poprzez współpracę z nowymi, autoryzowanymi partnerami

26.07.2018, 10:50aktualizacja: 26.07.2018, 10:50

Robot współpracujący Sawyer™ zapewnia coraz szerszemu gronu producentów z całego świata dostęp do bezpieczniejszego, bardziej niezawodnego i wydajnego kosztowo cobota przez sieć wyselekcjonowanych dystrybutorów.

BOSTON, 25 lipca 2018 r. /PRNewswire/ - Firma Rethink Robotics ogłosiła dziś podpisanie umów z dziesięcioma nowymi partnerami dystrybucji w USA, Europie i Azji Pacyficznej w celu zwiększenia dostępności współpracujących, inteligentnych robotów firmy, które pozwalają na większą automatyzację działań producentów. Obecna sieć globalna firmy Rethink Robotics, obejmująca wybranych partnerów z USA, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji, Hiszpanii, Włoch, Chin, Korei, Japonii i Australii zostanie wzmocniona przez partnerów dystrybucyjnych w ramach nieustannych dążeń firmy do sprostania zapotrzebowaniu na jej produkty na całym świecie, tym samym wnosząc dopasowywalne rozwiązania automatyzacji na globalny rynek produkcji.

Producenci coraz częściej sięgają po Sawyer jako rozwiązanie automatyzacji inteligentnej, które pozwala na radzenie sobie z wyzwaniami takimi jak niedobory pracowników i zwiększanie wydajności w branżach plastiku, opakowań i co-packingu, produkcji metalu, elektroniki i w łańcuchu dostaw w motoryzacji. Nowi partnerzy dołączą do istniejącego grona wykwalifikowanych partnerów Rethink Robotics w celu sprostania rosnącemu zapotrzebowaniu na produkty Sawyer w Ameryce Północnej, Europie i Azji. Firma Rethink Robotics daje producentom dostęp do najlepszego w swojej klasie rozwiązania cobota, które obejmuje wiodące w branży oprogramowanie Intera™ i technologię chwytania Clicksmart™ ułatwiające trenowanie i wdrażanie robotów.

„Rosnące zapotrzebowanie na całym świecie na nasze inteligentne, współpracujące roboty zachęciło nas do poszerzenia sieci wykwalifikowanych dystrybutorów w najważniejszych regionach w Ameryce Północnej, Europie i Azji - skomentował Jason Barton, główny dyrektor przychodów w firmie Rethink Robotics. - To wyselekcjonowane grono dystrybutorów wesprze nas w zapewnianiu niedorównanego poziomu usług naszym klientom na całym świecie na każdym etapie procesu wdrożenia rozwiązania, tym samym gwarantując powodzenie od zakupu do wdrożenia i nie tylko” - dodał.

Nowi partnerzy Rethink Robotics:

Centro, Inc. - Karolina Północna, USA,

Electronics Control - Xiamen, Chiny,

Europneumaq - Serzedo, Portugalia,

IEC Supply Inc. - Arizona, USA,

Monarch Automation - Ohio, USA,

Power Motion - Missouri, USA,

Robtech Industries - New Taipei, Tajwan,

RT Robotics - Warszawa, Polska,

Tongchan Machinery - Hangzhou, Chiny,

Womack Machine Supply Co. - Texas, USA.

Strategiczna sieć wykwalifikowanych partnerów dystrybucji firmy Rethink Robotics jest niezbędna w zakresie zapewniania producentom na głównych rynkach na całym świecie dostępu do rozwiązania Sawyer. Firma Rethink Robotics będzie nadal dodawać wybranych partnerów do sieci w najbliższych miesiącach wraz ze wzrostem zapotrzebowania.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.rethinkrobotics.com.

Rethink Robotics

Roboty współpracujące firmy Rethink Robotics zmieniają sposób, w jaki zadania wykonywane są w produkcji i dystrybucji. Wykorzystując platformę oprogramowania Intera coboty Sawyer™ i Baxter® firmy mogą być wyszkolone w miejscu pracy w zaledwie kilka godzin, a ich projekt umożliwia bezpieczną pracę ramię w ramię z ludźmi. Roboty są wysoce niezawodne, dostosowywalne i łatwe w użyciu. Stosowane na całym świecie coboty firmy Rethink Robotics są źródłem wydajnych kosztowo rozwiązań automatyki przemysłowej w jednych z największych wyzwań stojących przed producentami w dzisiejszym świecie, w tym niedobory wyszkolonych pracowników, utrzymanie poziomów jakości i wydajności oraz możliwości automatyzacji zadań w fabrykach.

Z biura w Bostonie firma Rethink Robotics udostępnia swoje produkty w Azji, Europie i Ameryce Północnej. Funduszów firmie dostarczają Bezos Expeditions, CRV, Highland Capital Partners, Sigma Partners, DFJ, GE Ventures i Goldman Sachs. Dodatkowe informacje na temat Rethink Robotics można znaleźć na stronie www.rethinkrobotics.com lub w serwisie Twitter pod adresem @RethinkRobotics.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/77847/rethink_robotics_logo.jpg

Źródło: Rethink Robotics