Startuje Forum Cyfrowej Administracji Publicznej w Warszawie

29.08.2018, 15:56aktualizacja: 29.08.2018, 15:56

Forum Cyfrowej Administracji Publicznej (2)
W dniu 11 września 2018 roku w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja największego wydarzenia branżowego w Polsce - Forum Cyfrowej Administracji Publicznej. Patronem wydarzenia jest Ministerstwo Cyfryzacji.

Głównym celem Forum ma być skonfrontowanie potrzeb oraz oczekiwań przedstawicieli instytucji publicznych z ofertą i rozwiązaniami oferowanymi przez branżę technologiczną, w zakresie cyfryzacji polskiej administracji. Pomysłodawcą i organizatorem tego przedsięwzięcia jest Fundacja IT Leader Club Polska, która od ponad 4 lat zajmuje się edukacją urzędników bezpośrednio odpowiedzialnych za informatyzację instytucji publicznych.

Forum ma być miejscem wymiany doświadczeń i przestrzenią do dyskusji o przyszłości i wyzwaniach technologicznych cyfrowej administracji. Tematy poświęcone najnowszym technologiom i innowacyjnym rozwiązaniom przygotuje główny partner merytoryczny, firma DELL EMC, lider branży IT, która zagwarantuje, że oprócz inspirujących prelekcji uczestnicy, zaproszeni goście i dziennikarze, będą mogli w części EXPO wydarzenia zapoznać się z najnowszymi trendami i innowacjami w obszarze IT w Polsce i na świecie.

Podczas Forum Cyfrowej Administracji Publicznej zostanie przedstawionych pięć niezależnych sesji tematycznych:

- Innowacje i technologie w sektorze publicznym,

- Kompetencje cyfrowe w sektorze administracji publicznej - liderzy XXI wieku,

- Dane, informacja, wiedza w zarządzaniu wartością organizacji publicznej,

- Gospodarka współdzielenia w architekturze informacyjnej Państwa,

- Cyberbezpieczeństwo instytucji publicznych.

Wydarzenie odbędzie się 11 września 2018 r. w godz. 10.00 - 17.45 w hali EXPO XXI w Warszawie na ul. Prądzyńskiego 12/14 a tematem przewodnim będzie: "Cyfrowa administracja oparta na wiedzy i kompetencjach".

Dodatkowe informacje:

Rejestracja: http://www.itleader.org.pl/rejestracja-na-forum-cyfrowej-administracji-publicznej.html

Agenda: http://www.itleader.org.pl/forum-cyfrowej-administracji-publicznej/agenda.html

Rada programowa: http://www.itleader.org.pl/forum-cyfrowej-administracji-publicznej/rada-programowa.html

KONTAKT:

Fundacja IT Leader Club Polska