SANOK RUBBER COMPANY SA (17/2018) Podpisanie znaczącej Umowy o wartości 49,9 mln zł.

01.10.2018, 18:38aktualizacja: 01.10.2018, 18:38

Raport bieżący 17/2018

Zarząd Sanok Rubber Company S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu 1 października 2018 r. Spółka podpisała z Erbud S.A. Umowę o istotnej wartości na budowę hali produkcyjno-magazynowej. Celem realizacji inwestycji jest rozbudowa mocy produkcyjnych Spółki.

Umowa została zawarta na niżej określonych warunkach:

1. Data zawarcia kontraktu: 01.10.2018 r.

2. Strony Umowy:

Inwestor: Sanok Rubber Company S.A.

Generalny Wykonawca: Erbud S.A.

3. Wartość kontraktu netto: wynagrodzenie wynikające z Umowy (PLN, netto) 49 900 000,00 Rozliczenie odbędzie się na podstawie cen jednostkowych netto.

4. Przedmiot kontraktu: Budowa hali produkcyjnej z funkcją magazynową oraz częścią socjalno-biurową i budynkami towarzyszącymi wraz z wyposażeniem i instalacjami oraz niezbędną infrastrukturą wewnętrzną i zewnętrzną

5. Miejsce wykonywania kontraktu: ul. Przemyska 24, Sanok (nr działek 583/46 i 583/48 obręb Sanok Olchowce)

6. Terminy realizacji Umowy: około 15 miesięcy

7. Warunki płatności: fakturowanie miesięczne płatne w terminie 30 dni

8. Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania): 10% wynagrodzenia netto tj. 4 990 000 zł w formie gwarancji bankowej z terminem ważności do 31.01.2020 r. oraz dodatkowo zatrzymanie 5% wartości netto każdej faktury

9. Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania): 8% wynagrodzenia netto w formie gwarancji bankowej na okres 5 lat, później na 3% wynagrodzenia netto w formie gwarancji bankowej na okres kolejnych 3 lat. Łącznie zabezpieczenie na 8 lat

10. Kary: za niedotrzymanie terminu zakończenia - 0,1% wynagrodzenia netto za każdy dzień zwłoki

w przypadku odstąpienia od umowy przez Inwestora z winy Generalnego Wykonawcy - 10% wynagrodzenia netto

limit kar umownych do 10% wartości wynagrodzenia netto dla obu stron

Wartość Umowy przekracza 10% wartości kapitałów własnych Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz