Honor prezentuje nowy, najlepszy w swojej klasie smartfon, wprowadzając na rynek Honor 8X

08.10.2018, 11:04aktualizacja: 08.10.2018, 11:04

Honor 8X wyznacza najwyższe standardy w kompleksowych funkcjach w bezkonkurencyjnej cenie.

PARYŻ i MADRYD, 7 października 2018 r. /PRNewswire/ - Dnia 3 października wiodąca e-marka smartfonów Honor wprowadziła na rynek najnowszy i najpotężniejszy model w serii X - Honor 8X. Modele 5X, 6X, 7X i najnowszy 8X w serii Honor X zawsze zapewniają jak najwyższą wartość dla wymagających klientów poprzez przełomowe technologie, funkcje i wzornictwo w niesamowicie przystępnej cenie. Model Honor 8X jest ważnym dodatkiem do serii, podtrzymując reputację wyjątkowej wartości, której nie może dorównać żaden inny model flagowy. W modelu Honor 8X klienci mają dostęp do zaawansowanej konfiguracji 6,5-calowego wyświetlacza FullView z wcięciem, który zapewnia stosunek ekranu do obudowy na poziomie 91%, a także do technologii chip-on-film (COF) oraz długiej listy ważnych funkcji.

Do najważniejszych funkcji modelu Honor 8X należą:

• podwójny aparat ze sztuczną inteligencją i opcją fotografii nocnej,

• nowe chipsety Kirin 710 (po raz pierwszy w modelu Honor),

• telekomunikacja poprzez sztuczną inteligencję,

• wybitna wydajność baterii,

• przyciągający uwagę, minimalistyczny wzór.

Estetyka wzornictwa w wąskiej, eleganckiej obudowie możliwa dzięki chip-on-film (COF)

Marka Honor nadal dokonuje przełomów, starając się zapewniać jak najwięcej funkcji flagowych w cenie w zasięgu konsumentów z ograniczonym budżetem. Model Honor 8X wyposażono w metalową ramę z zaawansowaną technologią COF i opatentowanym projektem anteny. Ponadto obudowa modelu wykorzystuje szkło aurora z podwójną teksturą 2.5D z efektem cieniowania, co zapewnia elegancki i gładki wygląd. Smartfon dostępny jest w trzech uderzających kolorach: niebieskim, czarnym i czerwonym.

Model Honor 8X to pierwszy smartfon w historii wyposażony w nowej generacji tryb przyjazny dla oczu zatwierdzony przez TUV Rheinland. Funkcja ta zmniejsza poziom promieniowania światła niebieskiego z ekranu, co zapobiega zmęczeniu oczu.

Potężne aparaty ze sztuczną inteligencją i przełomową funkcją fotografii nocnej

Model Honor 8X wyposażono w tylny aparat z podwójnym obiektywem 20 M + 2 M i przedni aparat 16 M. Aparaty wyposażone są w sztuczną inteligencję, która rozpoznaje 22 różne kategorie i 500 scenariuszy w czasie rzeczywistym. Technologia sztucznej inteligencji optymalizuje ustawienia aparatu i podnosi jakość zdjęć przez rozpoznawanie fotografowanego obiektu.

Nowy tryb fotografii nocnej umożliwiony przez zastosowanie technologii sztucznej inteligencji eliminuje rozmazywanie zdjęć robionych w nocy przy ekspozycji do 6 sekund nawet przy drżących rękach. Z Honor 8X tak profesjonaliści, jak i amatorzy mogą robić wspaniałe zdjęcia w nocy. Smartfon ten ułatwia robienie dobrych zdjęć niezależnie od ustawień czy oświetlenia, dzięki czemu fotograf może skupić się na przeżywanej chwili.

Bardzo dobra wydajność dzięki najnowszej technologii chipsetu

Ośmiordzeniowy chipset Kirin 710 daje modelowi Honor 8X bardzo dobrą wydajność. W porównaniu do modeli poprzedniej generacji wydajność jednordzeniowego procesora wzrosła o 75%. Model Honor 8X wyposażono w GPU Mali G51, który wspiera rewolucyjne rozwiązanie GPU Turbo. Ogólna wydajność GPU wzrosła o 130% w porównaniu do poprzedniej generacji, co zapewnia dużą satysfakcję wymagającym graczom.

Model Honor 8X wyposażono w pamięć ROM 128 GB oraz możliwość wczepienia karty microSD o pojemności do 400 GB. Inteligentny interfejs użytkownika EMUI 8.2 nie tylko zapewnia płynną pracę systemu, ale także daje dostęp do funkcji takich, jak rozpoznawanie rysów twarzy nawet w zaciemnionych warunkach oraz zabawa z rzeczywistością rozszerzoną. W model Honor 8X wbudowano także inteligentną technologię oszczędzania energii oraz baterię 3750 mAh, która na pojedynczym ładowaniu może wytrzymać ponad dzień użytkowania.

Telekomunikacja ze sztuczną inteligencją wspiera łączność i jakość głosu

Model Honor 8X wykorzystuje najnowszą komunikację sztucznej inteligencji do rozpoznawania słabego sygnału lub scenariuszy znacznych zakłóceń, a następnie dostosowuje sygnał i jakość głosu przy korzystaniu z telefonu. Jeżeli dzwoniący znajduje się w hałaśliwym otoczeniu, na przykład w metrze lub przy dużym wietrze, smartfon rozpoznaje hałas w tle i wykorzystuje funkcję redukcji szumów ze sztuczną inteligencją do poprawy jakości głosu i usprawnienia rozmów. Komunikacja z pomocą ze strony sztucznej inteligencji pozwala także na wykrywanie różnic w sile sygnału, na przykład w windzie, przez co połączenie 4G jest szybko przywracane do najszybszej prędkości po opuszczeniu obszaru niskiego sygnału, przez co rozmówca nic nie traci.

„Nowo zaprezentowany model Honor 8X jest dla Honor możliwością wyznaczenia nowego poziomu pod względem równoważenia wartości, wzornictwa i wydajności. Model Honor 8X nie tylko spełnia potrzeby naszych klientów, ale jest także istotnym krokiem do przodu w technologii smartfonów. Przełamujemy stare granice tego, co możliwe, a jednocześnie skupiamy się na estetyce wzornictwa. Model Honor 8X jest uosobieniem minimalizmu, przykuwającym wzrok przykładem osiągnięć i pomysłowości, która skupia na sobie uwagę. Model ten jest przełomem, który udowadnia, że funkcje modeli flagowych nie muszą oznaczać kompromisu” - skomentował George Zhao, prezes firmy Honor.

Ceny i dostępność

Nowy model Honor 8X jest dostępny w sprzedaży od środy 3 października na terenie trzech krajów: Francji, Włoch i Hiszpanii. Później tego roku model Honor 8X będzie dostępny w innych krajach.

O Honor

Firma Honor jest wiodącą e-marką smartfonów należącą do Huawei Group. Zgodnie ze sloganem „For the Brave" marka powstała w celu sprostania potrzebom pokolenia cyfrowego poprzez ofertę produktów zoptymalizowanych w internecie, które zapewniają nieporównywalną satysfakcję użytkownika, zachęcają do podejmowania działań, krzewią kreatywność i dodają młodym siły do realizacji marzeń. To właśnie w ten sposób marka Honor wyróżnia się na tle konkurencji, skupiając się na podkreślaniu własnej odwagi koniecznej do wypracowania nowego podejścia i podjęcia kroków niezbędnych do wprowadzenia na rynek najnowszych technologii i innowacyjnych rozwiązań

Więcej informacji można znaleźć na stronie Honor www.hihonor.com lub na platformach:

Źródło: Honor

Kontakt z mediami:

Shawn Li

e-mail: lixiao53@huawei.com

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/754835/Honor_8X_product_KV.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/754836/Honor_8X_three_colors.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/754837/Honor_8X_AI_dual_camera.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/754838/Honor_8X_photo_shoot.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/754839/Honor_8X_chipset_Kirin_710.jpg