FEERUM SA (20/2018) Zawarcie aneksu do umowy kredytowej.

15.10.2018, 17:02aktualizacja: 15.10.2018, 17:02

Raport bieżący 20/2018

W nawiązaniu do Raportu Bieżącego 15/2018 z dnia 20 lipca 2018 roku, Zarząd FEERUM S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu 15 października 2018 roku został zawarty aneks nr 002 ("Aneks") do umowy o kredyt obrotowy nr K00630/18 z dnia 19 lipca 2018 roku ("Umowa Kredytu Obrotowego") pomiędzy Emitentem a Santander Bank Polska S.A. z siedzibą w Warszawie (dawniej: Bank Zachodni WBK S.A. z siedzibą we Wrocławiu) ("Bank").

Stosowanie do postanowień Aneksu, Emitent może zawrzeć z Bankiem transakcję zabezpieczającą ryzyko stopy procentowej tj. umowę interes rate swap, w celu ograniczenia ryzyka zmienności stopy procentowej dla co najmniej 100% kwoty wykorzystanego kredytu ("Umowa IRS"). W przypadku zawarcia Umowy IRS marża Banku zostanie obniżona. Obniżka marży nastąpi od pierwszego dnia okresu odsetkowego rozpoczynającego się po zawarciu Umowy IRS.

Pozostałe postanowienia Umowy Kredytu Obrotowego pozostają niezmienione.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz