AWBUD SA (50/2018) Zawarcie przez Emitenta umowy pożyczki

22.10.2018, 22:17aktualizacja: 22.10.2018, 22:17

Raport bieżący 50/2018

Zarząd AWBUD S.A. w Fugasówce ("Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 36/2018 z dnia 16 sierpnia 2018 r., informuje o kolejnym znacznym zwiększeniu finansowania pożyczkowego Emitenta przez ABADON REAL ESTATE Spółka Akcyjna w Bielsku-Białej ("ABADON REAL ESTATE") do łącznej kwoty 25.007.510,62 złotych. W dniu 22 października 2018 r. została zawarta umowa pożyczki na kwotę 5.184.000,00 złotych, z przeznaczeniem na uregulowanie bieżących zobowiązań Emitenta, z oprocentowaniem 6,5% w skali roku i terminem zwrotu do dnia 21 października 2019 r. Pozostałe warunki tej umowy pożyczki nie odbiegają od warunków umów pożyczki poprzednio zawartych z ABADON REAL ESTATE. Zawarcie umowy pożyczki zostało uznane za informację poufną z uwagi na znaczny wzrost finansowania pożyczkowego Emitenta przez ABADON REAL ESTATE.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz