Nowe rozwiązanie rolniczej suszącej pompy grzewczej wchodzi do Europy

05.11.2018, 10:37aktualizacja: 05.11.2018, 10:37

GUANGZHOU, Chiny, 5 listopada 2018 r. /PRNewswire/ - Największy chiński eksporter pomp grzewczych do Europy firma PHNIX potwierdziła niedawno, że wprowadzi nowe rozwiązanie suszącej pompy grzewczej na potrzeby rolnictwa w Europie. Rozwiązanie to sprosta potrzebom w zakresie suszenia pożywienia, owoców, drewna i innych produktów. Jak potwierdził Jab Fan, dyrektor oddziału ogrzewania mieszkań i pomp grzewczych w PHNIX, firma już od wielu lat eksportuje mieszkaniowe i basenowe pompy grzewcze do Europy w ramach umów o współpracy OEM/ODM.

Seria suszących pomp grzewczych PHNIX opracowana specjalnie na potrzeby europejskiego rolnictwa będzie automatycznie dostosowana do temperatur od 15°C do 60°C, a przy tym będzie rozwiązaniem przyjaznym środowisku i nie będzie emitować szkodliwych substancji, które mogłyby wpłynąć na suszone owoce czy owoce morza lub też doprowadzić do zmian koloru lub kształtu suszonego drewna. Niektórzy nowi partnerzy firmy w Europie już wyrazili duże zainteresowanie suszącymi pompami grzewczymi PHNIX. Jak skomentował Jab Fan, wiele z serii suszących pomp grzewczych firmy PHNIX już jest z powodzeniem stosowanych w Chinach i Azji Południowowschodniej.

O rolniczej pompie suszącej PHNIX

Szeroki zakres zastosowań. Susząca pompa grzewcza PHNIX może znaleźć wiele zastosowań w rolnictwie, w tym w suszeniu świeżych owoców, orzechów, kwiatów i produktów spożywczych, a także przechowywaniu i suszeniu plonów. Ponadto urządzenie można wykorzystać do suszenia owoców morza, a nawet drewna i materiałów budowlanych.

Wydajność i oszczędność energetyczna. Urządzenie odzyskuje wiele ciepła wypuszczanego na zewnątrz w trakcie suszenia przez wymianę ciepła ze skutecznością odzyskiwania ciepła na poziomie 60%. Oznacza to zużycie energii o 60% mniejsze w porównaniu do tradycyjnego elektrycznego sprzętu ogrzewającego i suszącego. Wskaźnik wydajności energetycznej wynosi 3.8.

Automatyczna kontrola temperatury. Pompa ciepła PHNIX wyposażona została w autonomiczne urządzenie regulowania temperatury, które umożliwia utrzymanie odpowiedniej temperatury i wilgotności koniecznej do duszenia. W urządzenie wbudowano także przemysłowy, 7-calowy wyświetlacz LCD, który umożliwia ustawianie różnych krzywych suszenia i pozwala na inteligentne zarządzanie procesem po jednym kliknięciu.

O PHNIX

PHNIX to wiodący producent pomp ciepła w Chinach i międzynarodowe przedsiębiorstwo specjalizujące się w badaniach i rozwoju oraz produkcji pomp ciepła oraz rozwiązań wydajnych energetycznie. Niemal 50% produktów firmy PHNIX eksportowanych jest do Europy, Ameryki Północnej i na inne rynki zagraniczne. Dodatkowe informacje na temat firmy PHNIX i jej produktów można znaleźć na stronie www.phnix-e.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/778970/PHNIX_heat_pump.jpg

Źródło: PHNIX