WeChat Mini Games zwiastuje nową epokę w świecie gier

06.11.2018, 10:35aktualizacja: 06.11.2018, 10:35

GUANGZHOU, Chiny, 6 listopada 2018 r. /PRNewswire/ - WeChat, jedna z najpopularniejszych na świecie aplikacji mobilnych i sieci społecznościowych pojawi się 12 listopada w San Francisco, gdzie zorganizuje pierwszą w historii konferencję twórców gier WeChat Mini Game Developer Conference. Oferując szeroki zakres aplikacji, w tym media społecznościowe, wiadomości, usługi lokalne, rozrywkę i nie tylko, platforma WeChat stała się nieodłącznym elementem nowoczesnego stylu życia ponad 1 miliarda użytkowników aktywnych każdego miesiąca. Jednocześnie aplikacja charakteryzuje się niezwykle wysoką wartością handlową i jest źródłem potencjału tak dla przedsiębiorstw, jak i deweloperów.

Od wdrożenia WeChat Mini Games w grudniu 2017 r. funkcja ta stała się kluczowym elementem platformy WeChat, jednocześnie przyciągając duże zainteresowanie i zaangażowanie ze strony twórców gier. Opierając się na ogromnej bazie użytkowników WeChat, funkcja WeChat Mini Games umożliwiła deweloperom uzyskanie znaczących przychodów ze sprzedaży w aplikacjach i reklamy. Jednak to dopiero początki platformy WeChat Mini Games – funkcja nadal oferuje ogromny potencjał i możliwości rozwoju.

Poza tym aplikacja WeChat od zawsze z poświęceniem wspierała deweloperów od strony technicznej. Platforma WeChat nieustannie ułatwia tworzenie aplikacji, a także zapewnia wolność twórczą poprzez nowe funkcje i interfejsy API. Funkcja WeChat Mini Games obsługuje obecnie najpowszechniejsze w branży silniki deweloperskie, a poza tym platforma WeChat dodała ponad 30 funkcji bazujących na unikatowym ekosystemie WeChat, w tym rankingi znajomych i dopasowania przeciwieństw, a także ponad 200 różnych interfejsów API. Wraz z objęciem przez WeChat Mini Games roli pioniera w nowej epoce w świecie gier WeChat będzie nadal zachęcać deweloperów do wzbogacania gier poprzez wygodną, innowacyjną platformę otwartą.

Konferencję WeChat Mini Game Developer Conference można postrzegać jako formalne zaproszenie ze strony WeChat w kierunku zagranicznych deweloperów do dołączenia do rosnącego ekosystemu Mini Games. Co więcej, konferencja jest sygnałem tego, że branża będzie w krótce u progu zupełnie nowych możliwości. Wszyscy deweloperzy mogą wziąć udział w konferencji i przyłączyć się do budowy ekosystemu Mini Games.

Rejestracja: https://wechatminigamesanfrancisco.splashthat.com/

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/779570/WECHAT_MINI_san_francisco.jpg