Jest już drugi quiz wiedzy o II Rzeczpospolitej

13.11.2018, 14:09aktualizacja: 13.11.2018, 14:09

Kurier PAP
Sprawdź, co wiesz o II Rzeczpospolitej - Polska Agencja Prasowa zaprasza do udziału w serii quizów historycznych. Do wygrania nagrody rzeczowe!

Co pamiętasz?

Kto był pierwszym premierem II RP? Kto jest ojcem reformy walutowej? – to przykładowe pytania, z którymi można będzie się spotkać w naszych quizach. Testy będą cztery, a każdy z nich będzie zawierał pięć pytań. Na uczestników, którzy najlepiej poradzą sobie z zagadnieniami z pogranicza historii gospodarczej i ekonomii, czeka pięć nagród rzeczowych o łącznej wartości 7 tys. zł.

Jak wygrać?

Wystarczy wypełnić każdy test, wybierając jedną prawidłową odpowiedź spośród trzech sugerowanych. Liczy się nie tylko trafność, ale też czas - laureaci zostaną wyłonieni w oparciu o najwyższą liczbę uzyskanych punktów z wszystkich czterech quizów. W przypadku jednakowych wyników punktowych pod uwagę będzie brana szybkość udzielenia odpowiedzi.

Pamiętaj, żeby się zarejestrować!

Laureatów wybierzemy tylko spośród tych internautów, którzy zarejestrują się jako uczestnicy quizów. Po wypełnieniu testu pojawi się okienko rejestracji – trzeba będzie podać imię, nazwisko oraz adres e-mail.

Seria quizów historycznych powstała w ramach projektu „Moja Polska”, realizowanego we współpracy z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.

Zapraszamy do drugiego quizu: http://kurier.pap.pl/quizy/20/

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE