ERBUD SA (73/2018) Podpisanie Umów na budowę Farm Fotowoltaicznych ze spółkami celowymi wchodzącymi w skład Grupy Kapitałowej: Modus Energy.

13.11.2018, 18:36aktualizacja: 13.11.2018, 18:36

Raport bieżący 73/2018

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 13 listopada 2018 r. Spółka PBDI S.A z Torunia (podmiot zależny w 90% od Emitenta) zawarła kolejne umowy na budowę Farm Fotowoltaicznych ze spółkami celowymi wchodzącymi w skład Grupy Kapitałowej Modus Energy z siedzibą w Warszawie.

W związku z ich zawarciem łączna wartość wszystkich podpisanych w ciągu 12 miesięcy kontraktów z podmiotami należącymi do Grupy Kapitałowej: Modus Energy wynosi 25.744.588,49 PLN.

Warunki handlowe dla wszystkich zawartych kontraktów:

1.Warunki płatności: fakturowanie wg ustalonych kamieni milowych, faktury płatne w terminie 30 dni.

2. Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania): 10% wartości wynagrodzenia netto w formie gwarancji bankowej na czas realizacji kontraktu

3. Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania): 10% wartości wynagrodzenia netto w formie gwarancji bankowej na okres 5 lat od daty Protokołu Odbioru Końcowego.

4. Kary:

Z tytułu odstąpienia od umowy z winy wykonawcy 30% wartości kontraktu

Za opóźnienia w realizacji kontraktu 0,33% wartości kontraktu za każdy dzień opóźnienia.

5. Terminy realizacji:

Realizacja pojedynczego kontraktu nie przekracza średnio 7 mc. Termin zakończenia ostatniego zlecenia przypada na dzień 1 kwietnia 2019 r.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz