W poniedziałek 26.11.2018 odbyła się V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce. W tym roku odznaczono aż 640 restauracji! Wśród wyróżnionych czapką – znalazła się również restauracja Śląska Prohibicja z Katowickiego Nikiszowca! Dodatkowo szefowa kuchni - Magdalena Nowaczewska - została nominowana w kategorii „Kobieta Szef”. Sukces tym większy, że restauracja działa na rynku niecały rok!
Żółty przewodnik Gault&Millau Polska – tworzy kulinarną mapę Polski, wskazując miejsca warte odwiedzin w poszukiwaniu kulinarnych doznań.
Śląska Prohibicja to oryginalne miejsce na mapie Górnego Śląska. W robotniczej i zabytkowej dzielnicy Katowic – słynnym Nikiszowcu – w jednym z familoków, jej twórcy Ofka Piechniczek i Kamil Kita wykreowali miejsce, które szybko stało się znanym, lubianym i po prostu modnym. W restauracji mieszają się smaki i style. Inspiracje Śląskiem widać w kuchni, bo zjeść tu można tradycyjną roladę czy żur, ale szefowa kuchni Magdalena Nowaczewska – zwyciężczyni V edycji programu TVN MasterChef przenosi do menu także swoje pomysły i autorskie przepisy. Dzięki temu miejsce to może stale zaskakiwać świeżością i sezonowością karty. Całość dopełnia oryginalny wystrój, który dopracowany jest w każdym szczególe. Restauracja wkomponowana w zabytkowy Nikiszowiec jest miejscem, które koniecznie trafić powinno na listę miejsc wartych odwiedzenia w Katowicach.
Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.
Śląska Prohibicja z Katowic – w żółtym przewodniku Gault&Millau!
W poniedziałek 26.11.2018 odbyła się V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce. W tym roku odznaczono aż 640 restauracji! Wśród wyróżnionych czapką – znalazła się również restauracja Śląska Prohibicja z Katowickiego Nikiszowca! Dodatkowo szefowa kuchni - Magdalena Nowaczewska - została nominowana w kategorii „Kobieta Szef”. Sukces tym większy, że restauracja działa na rynku niecały rok!
Żółty przewodnik Gault&Millau Polska – tworzy kulinarną mapę Polski, wskazując miejsca warte odwiedzin w poszukiwaniu kulinarnych doznań.
Śląska Prohibicja to oryginalne miejsce na mapie Górnego Śląska. W robotniczej i zabytkowej dzielnicy Katowic – słynnym Nikiszowcu – w jednym z familoków, jej twórcy Ofka Piechniczek i Kamil Kita wykreowali miejsce, które szybko stało się znanym, lubianym i po prostu modnym. W restauracji mieszają się smaki i style. Inspiracje Śląskiem widać w kuchni, bo zjeść tu można tradycyjną roladę czy żur, ale szefowa kuchni Magdalena Nowaczewska – zwyciężczyni V edycji programu TVN MasterChef przenosi do menu także swoje pomysły i autorskie przepisy. Dzięki temu miejsce to może stale zaskakiwać świeżością i sezonowością karty. Całość dopełnia oryginalny wystrój, który dopracowany jest w każdym szczególe. Restauracja wkomponowana w zabytkowy Nikiszowiec jest miejscem, które koniecznie trafić powinno na listę miejsc wartych odwiedzenia w Katowicach.
Źródło informacji: Śląskie Kamienice S.A.
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.