ROBYG SA (1/2019) ROBYG S.A. - zawarcie umowy kredytu przez spółkę ROBYG S.A.

24.01.2019, 18:38aktualizacja: 24.01.2019, 18:38

Raport bieżący 1/2019

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd ROBYG S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), niniejszym informuje, że w dniu 24 stycznia 2019 roku Spółka ("Kredytobiorca") zawarła z mBank Spółka Akcyjna ("Bank") umowę kredytu obrotowego na kwotę 100.000.000,00 PLN z ostatecznym terminem spłaty do dnia 24 stycznia 2022 roku, oprocentowaniem stawką WIBOR 1M oraz marżą Banku ("Umowa Kredytu", "Kwota Kredytu") z przeznaczeniem na bieżące finansowanie działalności Kredytobiorcy, w tym na udzielanie pożyczek spółkom z Grupy Kapitałowej Robyg.

W celu zabezpieczenia wierzytelności Banku z Umowy Kredytu, ustanowione zostaną m.in. następujące zabezpieczenia:

a) zawarcie przez Spółkę umowy przelewu wierzytelności z tytułu pożyczek,

b) zawarcie przez Spółki z Grupy Kapitałowej ROBYG z Bankiem umowy poręczenia tytułem zabezpieczenia wierzytelności Banku wynikających z lub powstających w związku z Umową Kredytu,

c) zawarcie przez powyższe Spółki z Grupy Kapitałowej ROBYG umów zastawów rejestrowych na wierzytelnościach z rachunków bankowych, udzielenia pełnomocnictwa dla Banku do ustanowienia hipotek w przypadku naruszenia istotnych postanowień Umowy Kredytu (tj. brak spłaty kredytu lub naruszenie wskaźnika finansowego).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz