BENEFIT SYSTEMS SA (5/2019) Nabycie od Pana Bartosza Gibały zorganizowanej części przedsiębiorstwa w postaci klubu fitness w wykonaniu umowy przedwstępnej

25.01.2019, 15:13aktualizacja: 25.01.2019, 15:13

Raport bieżący 5/2019

W nawiązaniu do treści raportu bieżącego nr 4/2019 z dnia 16.01.2019 r., Zarząd spółki Benefit Systems S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent"), niniejszym informuje, iż Emitent oraz spółka zależna Emitenta, tj. spółka Fitness Place sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, jako kupująca, ("Kupujący"), w wykonaniu przedwstępnej warunkowej umowy sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa z dnia 16.01.2019 r., zawarły z Panem Bartoszem Gibałą prowadzącym działalność gospodarczą pod nazwą Bartosz Gibała Platinium z siedzibą w Krakowie, umowę sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa w postaci klubu fitness zlokalizowanej w województwie małopolskim za cenę w kwocie 4.671.000,00 PLN ("Umowa").

Przejście na Kupującego prawa własności zorganizowanej części przedsiębiorstwa, o której mowa powyżej, nastąpi w dniu 01.02.2019 r., przy czym nie będzie ono zależne od spełnienia jakichkolwiek warunków.

Ponadto, zgodnie z Umową Emitent udzielił poręczenia za wszelkie zobowiązania Kupującego wynikające z Umowy do kwoty 3.671.000,00 PLN.

W związku z nabyciem zorganizowanej części przedsiębiorstwa, o której mowa powyżej, Kupujący przejął zobowiązania związane bezpośrednio z działalnością gospodarczą tej zorganizowanej części przedsiębiorstwa w łącznej kwocie nieprzekraczającej 200.000,00 PLN.

Realizowane przez Emitenta oraz spółki zależne Emitenta działania inwestycyjne mają na celu zapewnienie użytkownikom kart sportowych szerokiego dostępu do oferty atrakcyjnych obiektów sportowo-rekreacyjnych oraz najpopularniejszych zajęć.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz