Polityka i społeczeństwo

IPN nt. zgłoszeń do polonijnej edycji Turnieju Debat Historycznych #mojaniepodległa (komunikat)

25.01.2019, 16:20aktualizacja: 25.01.2019, 16:20

- IPN informuje:

Wystartowały zgłoszenia do polonijnej edycji Turnieju Debat Historycznych #mojaniepodległa.

Od 21 stycznia do 28 lutego 2019 roku można za pośrednictwem formularza zgłaszać zespoły do udziału w Turnieju Debat Historycznych #mojaniepodległa dla młodzieży polonijnej i polskiej mieszkającej poza granicami kraju.

Turniej odbędzie się w Warszawie w dniach 25–28 kwietnia 2019 roku i będzie składał się z dwóch części: nieobowiązkowej warsztatowej (25–26 kwietnia) i obowiązkowej – rozgrywek turniejowych (27–28 kwietnia).

W turnieju biorą udział 4-osobowe drużyny z opiekunem. Drużyna reprezentuje miasto lub szkołę/organizację. Drużyna może się składać z osób w wieku 12-15 lat bądź 16-18 lat (turniej zostanie rozegrany w dwóch kategoriach). Członkowie drużyny mogą uczęszczać do różnych szkół, nie muszą być uczniami szkoły polskiej.

Więcej szczegółów: https://ipn.gov.pl/pl/aktualnosci/64642,Zgloszenia-do-udzialu-w-edycji-polonijnej-Turnieju-Debat-Historycznych-mojaniepo.html

kom/ nmk/ wus/

Data publikacji 25.01.2019, 16:20