Dług Ryszarda Krauze na sprzedaż

29.01.2019, 15:07aktualizacja: 29.01.2019, 15:07

Dnia 1 lutego uruchomiona została strona internetowa www.RyszardKrauzeDebt.com oraz www.DlugRyszardaKrauze.pl, poprzez które wierzyciel Ryszarda Krauze poszukuje osób oraz firm zainteresowanych nabyciem wierzytelności (długu). Zainteresowany jest także informacjami o transakcjach, które nastąpiły w ciągu ostatnich 5 lat i zostały dokonane z pokrzywdzeniem wierzycieli.

W dniu 14 czerwca 2012 r. Trybunał Arbitrażowy w Mediolanie wydał wyrok zasądzający zapłatę przez Ryszarda Krzysztofa Krauze odszkodowania za niewykonanie umowy nabycia nieruchomości. Trybunał orzekał według regulaminu Międzynarodowego Sądu Arbitrażowego przy Międzynarodowej Izbie Handlowej.

Ryszard Krauze nie zwrócił się do sądu włoskiego z wnioskiem o uchylenie wyroku (nie złożył apelacji) mimo, że termin złożenia takiego wniosku wynosił 1 rok i 45 dni od dnia podpisania wyroku.

Wyrok Trybunału Arbitrażowego jest więc ostateczny i wiąże obie strony.

W 2016 roku wykonalność wyroku na terenie Polski została prawomocnie stwierdzona poprzez nadanie klauzuli wykonalności. Od tego wyroku pan Krauze także nie wniósł skargi, a więc zasądzony wyrok, który obecne wraz z odsetkami włoskimi od roku 2012 wynosi 7627641,10 EURO, jest prawomocny i wymagalny.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.RyszardKrauzeDebt.com oraz www.DlugRyszardaKrauze.pl.

KONTAKT:

Glaubicz Garwolińska Consultants