Andersen Global zwiększa swój zasięg w Indiach. Kancelaria Nangia Advisors otwiera filie w Bengaluru i Pune

13.02.2019, 09:52aktualizacja: 13.02.2019, 09:52

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - Stowarzyszenie Andersen Global ogłosiło dalsze rozszerzenie swojej działalności w Indiach dzięki nawiązaniu współpracy z Nangia Advisors i otwarciu nowych filii w Bengaluru i Pune. Andersen Global rozpoczęło swoją ekspansję w Indiach prawie rok temu. Obecnie za pośrednictwem kancelarii współpracujących Vaish Associates i Nangia Advisors stowarzyszenie prowadzi działalność w 10 oddziałach w kraju.

Nowa filia w Bengaluru prowadzona przez Nangia Advisors znajduje się przy Infantry Road, w strategicznie bliskiej odległości od głównych ośrodków IT i siedzib gigantów technologicznych. Kancelaria Nangia Advisors wyznaczyła do kierowania nową filią uznanych w branży podatkowej specjalistów Adarsha Rathiego i Sandeepa Jhunjhunwalę.

Adarsh Rathi dołączył do Nangia Advisors po opuszczeniu EY, wnosząc 11 lat doświadczenia w doradztwie dla spółek w zakresie cen transferowych, planowania, dokumentacji i rozstrzygania sporów, z uwzględnieniem uprzednich porozumień cenowych (APA) i procedur wzajemnych porozumień (MAP).

Sandeep Jhunjhunwala, który posiada dwunastoletnie doświadczenie w zakresie podatku od osób prawnych i międzynarodowych przepisów podatkowych, przeszedł do Nangia Advisors z Deloitte. Jego rozległe doświadczenie obejmuje doradztwo podatkowe i regulacyjne, zapewnianie zgodności z przepisami, planowanie podatkowe oraz wsparcie przy rozstrzyganiu sporów związanych z podatkiem bezpośrednim i kwestiami regulacyjnymi.

Filia w Pune znajduje się w sercu miasta, przy F.C Road. Pune jest ośrodkiem motoryzacyjnym Indii i największą bazą firm niemieckich w Indiach. Filię kancelarii poprowadzi Sudin Sabnis.

Sudin Sabnis dołączył do Nangia Advisors po odejściu z Deloitte i wniósł do kancelarii niemal dwunastoletnie doświadczenie w dziedzinie podatków międzynarodowych. W swojej dotychczasowej pracy Sabnis wspierał liczne przedsiębiorstwa zagraniczne w kwestiach planowania podatkowego i związanych z podatkiem bezpośrednim. Ponadto Sabnis płynnie posługuje się językiem niemieckim.

„To strategiczne poszerzenie działalności stowarzyszenia w stanie Karnataka i Maharashtra ułatwi nam obsługę klientów spoza ośrodków IT i produkcyjnych Indii, dzięki czemu kancelaria Nangia Advisors będzie mogła świadczyć najlepsze i najskuteczniejsze usługi – stwierdził Rakesh Nangia, wspólnik zarządzający kancelarią Nangia Advisors. – Zależy nam na zachowaniu i rozwoju naszych kompetencji i wiedzy specjalistycznej w Indiach, aby móc realizować zróżnicowane lokalne potrzeby naszych klientów”.

Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Tax LLC., dodał: „Dwie nowe filie w Indiach pozwolą na zwiększenia naszych dotychczasowych możliwości oraz na dalszy wzrost w regionie, a także na dalsze świadczenie spójnych, najlepszych w swojej klasie usług”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawno-podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. przez amerykańską firmę członkowską Andersen Tax LLC stowarzyszenie Andersen Global obecnie skupia przeszło 4000 specjalistów na całym świecie w ponad 132 lokalizacjach poprzez kancelarie członkowskie i współpracujące.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190212005082/en/

Źródło: Andersen Tax

KONTAKT: