Arcus Systemy Informatyczne z ofertą serwerową Sugon

12.03.2019, 13:09aktualizacja: 12.03.2019, 13:09

Sugon - logo
Arcus Systemy Informatyczne został oficjalnym przedstawicielem marki Sugon na polskim rynku. Sugon jest światowym liderem rynku High Performance Computing. W ramach umowy partnerskiej Arcus SI rozszerzy swoją ofertę o wysokowydajne serwery, pamięć masową oraz rozwiązania chmurowe.

Mająca azjatyckie korzenie firma Sugon jest producentem wysokowydajnych systemów obliczeniowych, pamięci masowych, rozwiązań cloud computing, big data oraz AI. W swojej ofercie ma produkty umożliwiające stworzenie niezawodnej i łatwej w zarządzaniu infrastruktury IT. Wysoka jakość, efektywność oraz atrakcyjne ceny w przeliczeniu na moc obliczeniową oferowanych produktów są wynikiem wieloletnich prac badawczo-rozwojowych w obszarze High Performance Computing, gdzie powyższe parametry odgrywają kluczową rolę.

„Od lat z dużymi sukcesami dostarczamy branżowe rozwiązania ERP oraz świadczymy usługi w obszarze zaawansowanej integracji systemów informatycznych. Współpraca z firmą Sugon to kolejny element rozbudowujący naszą kompleksową ofertę, która zawiera zarówno dedykowany software, jak efektywny pod kątem wydajności i kosztów hardware” – mówi Łukasz Sztyber, prezes Arcus Systemy Informatyczne.

O Arcus Systemy Informatyczne

Arcus Systemy Informatyczne jest dostawcą i producentem rozwiązań informatycznych oraz integratorem. Od ponad 20 lat dostarcza rozwiązania wspomagające zarządzanie procesami biznesowymi w przedsiębiorstwach oraz instytucjach publicznych. Realizuje projekty informatyczne zwiększające efektywność pracy klientów z wykorzystaniem nowoczesnych i sprawdzonych narzędzi informatycznych uzupełnianych wysokiej jakości usługami.

O Sugon

Sugon (Dawning Information Industry Co., Ltd.) został założony w 1996 roku, a od 2014 r. spółka jest notowana na giełdzie w Szanghaju. Sugon jest wiodącym na rynku producentem wysokowydajnych systemów obliczeniowych, serwerów, cloud computing oraz big data. W kategorii HPC i superkomputerów Sugon jest największym producentem w Azji, dzięki czemu wprowadził Chiny do TOP3 producentów HPC na świecie. Sugon przez dziewięć kolejnych lat, od 2009 do 2018 roku, zajmował pierwsze miejsce w rankingu HPC TOP 100 w Chinach. W przyszłości Sugon zamierza kontynuować dalsze innowacje technologiczne, tworząc wyjątkową wartość dla swoich globalnych klientów.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 12.03.2019, 13:09