DECORA SA (32/2019) Przekroczenie przez Akcjonariusza 10% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej Decora S.A.

28.03.2019, 20:49aktualizacja: 28.03.2019, 20:49

Raport bieżący z plikiem 32/2019

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd Decora S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 28 marca 2019 roku otrzymał zawiadomienie od AVIVA Otwarty Fundusz Emerytalny Aviva Santander ("AVIVA OFE"), że w wyniku rejestracji obniżenia kapitału zakładowego Spółki w dniu 26 marca 2019 roku stan posiadania akcji Decora S.A. przez AVIVA OFE wzrósł powyżej progu 10% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki. Bezpośrednio przed dniem rejestracji obniżenia kapitału zakładowego Spółki AVIVA OFE posiadało 1.130.328 sztuk akcji Spółki, co stanowiło 9,99% udziału w kapitale zakładowym Spółki, dających prawo do 1.130.328 głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki, tj. 9,99% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Po rejestracji obniżenia kapitału zakładowego Spółki tj. na dzień 26 marca 2019 roku AVIVA OFE posiada 1.130.328 akcji Spółki, co stanowi 10,72% udziału w kapitale zakładowym Spółki, dających prawo do 1.130.328głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki, tj. 10,72% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Pełna treść zawiadomienia stanowi załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz