Emaar i ELIE SAAB ogłaszają zawarcie międzynarodowej współpracy w projektowaniu wnętrz w stylu haute couture dla okazałej nieruchomości w Emaar Beachfront

08.04.2019, 10:56aktualizacja: 08.04.2019, 10:56

DUBAJ, ZEA, 5 kwietnia 2019 r. /PRNewswire/ - Powstało nowe miejsce dla tych, którzy poszukują luksusu. ELIE SAAB w Emaar Beachfront to enklawa na dubajskiej wyspie. Została ona po raz pierwszy zaprezentowana w Operze w Dubaju przez Mohameda Alabbara, prezesa Emaar oraz Eliego Saaba, założyciela i prezesa ELIE SAAB Group.

Emaar, działający na całym świecie deweloper, po raz pierwszy nawiązuje współpracę z renomowanym projektantem mody na potrzeby nowej inwestycji mieszkaniowej. Luksusowe obiekty odzwierciedlają wrodzoną elegancję i wyjątkową dbałość o detale, elementy charakterystycznego stylu, które wyróżniają Eliega Saaba w świecie mody.

Jak powiedział Mohamed Alabbar: „Elie Saab to duma arabskiego świata i zarazem fascynujący przykład międzynarodowego sukcesu. Nawiązując współpracę z Elim Saabem – osobą podziwianą przez największe osobistości świata – tworzymy miejsce dla wyrobionych klientów, w którym będą mogli zaznać nowego stylu życia. Elie Saab zaprojektował te ekskluzywne lokale osobiście w każdym detalu”.

Elie Saab powiedział: „Jesteśmy zachwyceni możliwością współpracy nad tą inwestycją z Emaar i Mohamedem Alabbarem. Na przestrzeni lat ELIE SAAB przeobraziła się w markę lifestyle’ową, tworząc urozmaiconą ofertę produktów zapewniających niepowtarzalne wrażenia. Dzięki współpracy zainicjowanej przez Emaar, liderów i ekspertów rynku nieruchomości, jesteśmy przekonani, że projekt wprowadzenia marki do segmentu nieruchomości i wnętrz zakończy się sukcesem”.

Poza mieszkaniami z 1-3 sypialniami w zaprojektowanej przez Eliego Saaba wieży w Emaar Beachfront znajdą się również penthausy z czterema sypialniami, z których rozpościera się widok na Morze Arabskie, Wyspy Palmowe i Marinę w Dubaju.

Wieża została zaprojektowana w stylu art déco z lat 30. XX wieku i stanowi obiekt wyróżniający się subtelną elegancją i zgrabnością. Zaprojektowane przez designera butiki, galerie, kafejki i foyer znajdujące się na parterze tworzą atmosferę luksusu. Zainspirowany szykownym stylem życia rodem z Miami basen na platformie wraz z basenem z ukrytą krawędzią, z którego widać Wyspy Palmowe, a także siłownia i szereg innych obiektów rekreacyjnych podnoszą komfort mieszkańców i tworzą przestrzeń do życia w stylu haute couture.

ELIE SAAB w Emaar Beachfront pozwala cieszyć się ekskluzywnym stylem życia na wyspie, z której rozpościera się widok na morze i Wyspę Palmową, korzystając przy tym z prywatnej plaży, mariny i szeregu obiektów sportowych i rekreacyjnych. Wszystko to pozawala w pełni docenić styl życia, w którym niczego nie brakuje.

Kontakt telefoniczny: +1-800-36227 (ZEA) lub +9714-3661688 (międzynarodowy) albo mailowy: sales_enquiry@emaar.ae.

Zdjęcie: https://mma.prnewswire.com/media/847470/Emaar_Elie_Saab_and_Mohamed_Alabbar.jpg

Zdjęcie: https://mma.prnewswire.com/media/847471/ELIE_SAAB_at_Emaar.jpg

Żródło: Emaar