SFINKS POLSKA SA (23/2019) Ustalenie ceny emisyjnej oraz szczegółowych zasad subskrypcji akcji serii P

13.05.2019, 22:09aktualizacja: 13.05.2019, 22:09

Raport bieżący z plikiem 23/2019

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd Sfinks Polska S.A. z siedzibą w Piasecznie ("Spółka", "Emitent") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 22/2019 informuje że w dniu 13 maja 2019 r. podjęta została Uchwała nr 1 Zarządu Emitenta w sprawie ustalenia ceny emisyjnej i szczegółowych zasad subskrypcji Akcji serii P ("Uchwała Zarządu") emitowanych w ramach kapitału docelowego na podstawie Uchwały nr 1 Zarządu Spółki z dnia 29 kwietnia 2019 r. ("Uchwała Emisyjna"). Treść Uchwały Zarządu Emitent przekazuje w załączeniu.

W/w Uchwałą Zarządu zostały ustalone: cena emisyjna - na kwotę 1 zł (słownie: jeden złoty) za jedną Akcję serii P; termin na zawarcie umów o objęciu Akcji serii P - do dnia 19 czerwca 2019 r. oraz termin dokonywania wpłat na pokrycie Akcji serii P - nie później niż dwa dni robocze od dnia zawarcia umowy o objęciu Akcji serii P jednakże nie później niż do dnia 27 czerwca 2019 r. przy czym za datę wpłaty uważa się dzień wpływu środków na rachunek Emitenta.

Jednocześnie Emitent informuje, że w dniu 13 maja 2019 r. Rada Nadzorcza wyraziła zgodę na ustalenie przez Zarząd ceny emisyjnej Akcji serii P na kwotę 1 (jeden złoty) za jedną Akcję, co stanowiło warunek wejścia w życia w. w uchwały Zarządu.

Niniejszy raport bieżący został przygotowany stosownie do art. 17 ust. 1 Rozporządzenia MAR, ma charakter wyłącznie informacyjny i w żadnym wypadku nie stanowi oferty ani nie jest udostępniany w celu promowania bezpośrednio lub pośrednio nabycia lub objęcia papierów wartościowych Spółki albo zachęcania, bezpośrednio lub pośrednio, do ich nabycia lub objęcia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz