KONSORCJUM STALI SA (21/2019) Przyjęcie planu inwestycyjnego na lata 2019 - 2021

14.05.2019, 13:18aktualizacja: 14.05.2019, 13:18

Raport bieżący 21/2019

Zarząd Konsorcjum Stali S.A. z siedzibą w Zawierciu (dalej Emitent) informuje, iż w dniu dzisiejszym przyjął plan inwestycyjny na lata 2019 - 2021, zakładający wydatki na jego realizację na poziomie ok. 38 mln zł netto w latach 2019 - 2021 na rozwój oddziałów Spółki na terenie nieruchomości położonej w Rzeszowie, nieruchomości położonej we Wrocławiu, nieruchomości położonej w Piekarach Śląskich oraz nieruchomości położonej w Warszawie (dalej nieruchomości). Jednocześnie Zarząd informuje, że wystąpi do Rady Nadzorczej o zatwierdzenie przedmiotowego planu. Wyżej wskazane inwestycje dotyczą zakupu nieruchomości zabudowanej halą produkcyjno-magazynową, wykorzystania posiadanych i zakup nowych nieruchomości pod zabudowę budynkami magazynowymi i/lub punktami sprzedaży oraz wyposażenie hali i tych budynków w niezbędne urządzenia.

Spółka przewiduje, że realizowane inwestycje spowodują jej dalszy rozwój oraz umocnienie pozycji rynkowej poprzez poprawę jakości obsługi klienta i optymalizację kosztów działalności oddziałów.

Emitent planuje wykorzystać na sfinansowanie inwestycji zarówno środki własne z wypracowanego zysku, jak i finansowanie zewnętrzne.

Emitent wskazuje, że przedmiotowa informacja jest istotna ze względu na łączną wysokość planowanych wydatków na inwestycje.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz