ERBUD SA (28/2019) Podpisanie znaczących umów na roboty budowlane o wartości 14.803 tys. EUR (63. 842 tys. zł) na realizację budowa kompleksu dla seniorów Neue Jülicher Straße 52, 52353 Düren, przez spółkę zależną od ERBUD S.A. - GWI GmbH.

15.05.2019, 22:05aktualizacja: 15.05.2019, 22:05

Raport bieżący 28/2019

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje, że 15 maja 2019 r. Spółka zależna od Emitenta - GWI GMbH podpisała dwie umowy na różne zakresy robót budowlanych z PflegeQuartier Düren GmbH dotyczące realizacji tego samego obiektu: budowa kompleksu dla seniorów Neue Jülicher Straße 52, 52353 Düren. W spółce PflegeQuartier Düren GmbH, GWI GmbH posiada 51% udziałów.

Umowy zostały podpisane na niżej wymienionych warunkach:

Budowa 1

1. Przedmiot umowy: prace stanu surowego zamkniętego - budowa kompleksu dla seniorów Neue Jülicher Straße 52, 52353 Düren

2. Data podpisania kontraktu: 15.05.2019

3. Strony umowy:

a) Klient: PflegeQuartier Düren GmbH, Hansaallee 247 b, 40549 Düsseldorf

b) Wykonawca : GWI Bauunternehmung GmbH, Hansaallee 247 b, 40549 Düsseldorf;

4. Wartość umowy: 6.706.499,68 EUR netto + obowiązujący podatek MwSt, (28.923.791,82 zł )

5. Okres realizacji: 16.05.2019 - 31.12.2019

6. Kary umowne: za przekroczenie terminu końcowego 0,2% wartości netto umowy za każdy dzień opóźnienia (6 dni w tygodniu) , jednak nie więcej jak razem 5% netto wartosci umowy,

7. Gwarancje:

a) usunięcia wad i usterek - w wysokości 5% wartości rachunku końcowego brutto

przez 5 lat, 10 lat fasada, dach i prace izolacyjne

Budowa 2

1.Przedmiot umowy: prace wykończeniowe i instalacje - budowa kompleksu dla seniorów Neue Jülicher Straße 52, 52353 Düren

2. Data podpisania kontraktu: 15.05.2019

3. Strony umowy:

a) Klient: PflegeQuartier Düren GmbH, Hansaallee 247 b, 40549 Düsseldorf

b) Wykonawca : GWI Bauunternehmung GmbH, Hansaallee 247 b, 40549 Düsseldorf;

4. Wartość umowy: 8.096.468,43 EUR netto + obowiązujący podatek MwSt, (34.918.449,04 zł).

5. Okres realizacji: 01.01.2020 - 31.05.2020

6. Kary umowne: za przekroczenie terminu końcowego 0,2% wartości netto umowy za każdy dzień opóźnienia (6dni w tygodniu) , jednak nie więcej jak razem 5% netto wartości umowy,

7. Gwarancje:

a) usunięcia wad i usterek - w wysokości 5% wartości rachunku końcowego brutto

przez 5 lat,

ERBUD S.A. posiada 97,86% udziałów w GWI GmbH.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz