GINO ROSSI SA (39/2019) Podjęcie przez Zarząd decyzji o zamiarze połączenia Gino Rossi ze swoimi spółkami zależnymi

20.05.2019, 16:53aktualizacja: 20.05.2019, 16:53

Raport bieżący 39/2019

Zarząd Gino Rossi S.A. z siedzibą w Słupsku ("Spółka") informuje, iż w dniu 20 maja 2019 r. podjął uchwałę w sprawie powzięcia zamiaru połączenia ze swoimi spółkami zależnymi, tj. GR Trade Mark sp. z o.o. z siedzibą Słupsku ("GR TM"), Gino Rossi sp. z o.o. z siedzibą w Słupsku ("GR sp. z o.o.") i Gino Rossi sp. z o.o. sp. k. z siedzibą w Słupsku ("GR sp. z o.o. sp. k.") ("Spółki Przejmowane"). Planowany sposób połączenia obejmuje połączenie w trybie art. 492 § 1 pkt 1 w zw. z art. 515 Kodeksu spółek handlowych, tj. poprzez przeniesienie całego majątku każdej ze Spółek Przejmowanych na Spółkę bez podwyższenia kapitału zakładowego, w związku z posiadaniem przez Spółkę 100% udziałów w kapitałach zakładowych spółek GR TM i GR sp. z o.o. oraz 90,9% udziału kapitałowego w spółce GR sp. z o.o. sp. k. Pozostałe 9,1% udziału kapitałowego w GR sp. z o.o. sp. k. przysługuje GR sp. z o.o., która również podlega połączeniu ze Spółką.

Celem Spółki jest uporządkowanie i uproszczenie struktury Grupy Kapitałowej Gino Rossi.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz