FABRYKA SPRZĘTU I NARZĘDZI GÓRNICZYCH FASING SA (32/2019) warunkowy przydział obligacji serii A

19.06.2019, 17:51aktualizacja: 19.06.2019, 17:51

Raport bieżący 32/2019

Zarząd Fabryki Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa Fasing S.A. ("Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego 30/2019 z dnia 11 czerwca 2019 roku dotyczącego emisji obligacji serii A oraz zatwierdzenia warunków emisji obligacji serii A, niniejszym informuje, że w dniu dzisiejszym podjął uchwałę dotyczącą warunkowego przydziału 40.000 (czterdzieści tysięcy) sztuk obligacji serii A o wartości nominalnej 1.000,00 PLN (jeden tysiąc złotych) każda i łącznej wartości nominalnej 40.000.000,00 PLN (czterdzieści milionów złotych) ("Obligacje").

Przydział Obligacji dokonany został pod warunkiem ostatecznego rozrachunku transakcji nabycia Obligacji w ramach emisji przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A.

Emisja Obligacji została przeprowadzona w drodze oferty prywatnej w trybie art. 33 pkt 2 ustawy z dnia 15 stycznia 2015 roku o obligacjach.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz