RELPOL SA (15/2019) Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji - zmniejszenie udziału poniżej 5% w ogólnej liczbie głosów na WZ Spółki

25.06.2019, 17:03aktualizacja: 25.06.2019, 17:03

Raport bieżący 15/2019

Zarząd Relpol S.A. w Żarach informuje, że w dniu 25.06.2019 roku zapoznał się z treścią zawiadomienia przesłanego przez BNP Paribas Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. w sprawie zmniejszenia udziału poniżej 5% w ogólnej liczbie głosów w spółce Relpol.

BNP Paribas Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. przesłało zawiadomienie w imieniu zarządzanego przez siebie funduszem Spektrum Specjalistyczny Fundusz Inwestycyjny Otwarty.

Zmniejszenie stanu posiadania ogólnej liczby głosów na WZ Spółki nastąpiło wskutek zawarcia przez Spektrum Specjalistyczny Fundusz Inwestycyjny Otwarty w dniu 13.06.2019 r. transakcji sprzedaży akcji Spółki, która została rozliczona w dniu 17.06.2019 r.

Przed zmianą zmniejszenia udziałów Spektrum Specjalistyczny Fundusz Inwestycyjny Otwarty posiadał łącznie 541.115 akcji Spółki, które stanowiły 5,63% kapitału zakładowego Spółki, co uprawniało do 541.115 głosów na WZ Spółki oraz reprezentowało 5,63% ogólnej liczby głosów na WZ Spółki Relpol.

Po zmianie Spektrum Specjalistyczny Fundusz Inwestycyjny Otwarty posiada łącznie 475.544 akcje co stanowi 4,95% kapitału zakładowego Relpol S.A. i uprawnia go do wykonywania 475.544 głosów na WZ, co odpowiada 4,95% ogólnej liczby głosów na WZ.

BNP Paribas TFI S.A. poinformował również, że brak jest podmiotów zależnych od akcjonariuszy dokonujących zawiadomienia, posiadających akcje spółki Relpol oraz brak jest również osób, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c ustawy o ofercie w stosunku do akcjonariuszy.

A także brak jest instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1) i 2) ustawy o ofercie.

Ogólna liczba akcji Spółki i ogólna liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu wynosi 9.609.193.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz