ERBUD SA (39/2019) Informacja o rejestracji w dniu 5 lipca 2019 r. przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, zmian Statutu Spółki.

08.07.2019, 11:07aktualizacja: 08.07.2019, 11:07

Raport bieżący 39/2019

Zarząd ERBUD S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, że Spółka na podstawie pobranej drogą elektroniczną informacji odpowiadającej odpisowi aktualnemu Spółki z rejestru przedsiębiorców, powzięła w dniu 08 lipca 2019 r. wiadomość o rejestracji w dniu 5 lipca 2019 r. przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, zmian Statutu Spółki, tj: ;

dotychczasowe brzmienie § 11 ust. 3 pkt 5, 6 i 15 Statutu Spółki w brzmieniu:

5) udzielanie zgody na przestawienie produkcji, zakładanie i rozwiązywanie zakładów i filii, nabycie nowych przedsiębiorstw, ---------------------------------------

6) udzielanie zgody na udzielanie przez Spółkę gwarancji, poręczeń majątkowych i wystawianie weksli, przejęcie poręczeń, otwarcia akredytywy, o wartości każdorazowo powyżej równowartości kwoty 2.000.000,00 (słownie: dwóch milionów) Euro, -------------------------------------------------------------------------------

15) udzielanie zgody na rozporządzenie prawem lub zaciągnięcie zobowiązania o wartości przekraczającej równowartość kwoty 2.000.000,00 (słownie: dwóch milionów) Euro, -------------------------------------------------------------------------------

zastępuje się nowym następującym brzmieniem: -------------------------------------

5) udzielanie zgody na zakładanie i rozwiązywanie zakładów i oddziałów, -------

6) udzielanie zgody na udzielenie przez Spółkę gwarancji, poręczeń majątkowych, wystawianie weksli i zaciąganie innych zobowiązań pozabilansowych o wartości jednostkowej powyżej 2.000.000,00 EUR (słownie: dwa miliony euro) za wyjątkiem: gwarancji wystawianych na zlecenie Spółki przez instytucje finansowe związane z normalnym tokiem działalności," ----------

15) udzielanie zgody na rozporządzenie prawem lub zaciągnięcie zobowiązania przez Spółkę w ramach jednej lub większej liczby powiązanych czynności prawnych z tym samym podmiotem o łącznej wartości w trakcie roku obrotowego powyżej 5.000.000,00 EUR (słownie: pięć milionów euro)," --------------------------

Zmiany Statutu Spółki, o których mowa powyżej zostały uchwalone uchwałą nr 17/2019 przez Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy ERBUD SA, które odbyło się w dniu 24 maja 2019 roku.

Tekst jednolity Statutu Spółki sporządzony przez Zarząd na potrzeby postępowania rejestrowego nie jest tekstem jednolitym statutu, o którym mowa w k.s.h., zatem nie dołącza się go do raportu bieżącego.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz