GETBACK SA W RESTRUKTURYZACJI (61/2019) Wysokość odzysków w czerwcu 2019 r.

23.07.2019, 19:28aktualizacja: 23.07.2019, 19:28

Raport bieżący 61/2019

Zarząd GetBack S.A. w restrukturyzacji przekazuje informacje na temat odzysków zrealizowanych w czerwcu 2019 r. Odzyski za czerwiec 2019 r. wyniosły: 30 789 219 PLN, w tym z tytułu faktycznie zrealizowanych odzysków w kwocie 13 085 651 PLN oraz 17 703 569 PLN z wpłat wynikających z portfeli sprzedawanych do innych funduszy własnych, które to transakcje zostały odwrócone i które w poprzednich okresach nie były wykazywane jako odzyski.

Porównując do poprzedniego miesiąca odzyski spadły z kwoty 14 361 220 PLN za maj do kwoty 13 085 651 PLN za czerwiec. Spadek odzysków o 9% spowodowany był m.in. mniejszą liczbą dni roboczych w miesiącu czerwcu oraz krótszym miesiącem raportowym funduszy w związku z zamknięciem pierwszego półrocza roku 2019, a także spowolnieniem akcji windykacyjnych na rynku rumuńskim.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz