ELEKTROBUDOWA SA (88/2019) Aktualizacja informacji nt. procesu przeglądu opcji finansowania działalności

22.08.2019, 23:14aktualizacja: 22.08.2019, 23:14

Raport bieżący z plikiem 88/2019

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 82/2019 w sprawie rozpoczęcia etapu rozmów z potencjalnymi inwestorami branżowymi w ramach procesu przeglądu opcji finansowania działalności Zarząd ELEKTROBUDOWA SA ["Spółka", "Emitent"] informuje, że w związku z zamiarem podjęcia dyskusji z wybranymi inwestorami nt. oczekiwanej, przyszłej sytuacji finansowej oraz operacyjnej Grupy Kapitałowej Emitenta, w dniu 22 sierpnia 2019 roku zakończył pierwszy wstępny etap analiz w wyniku czego przyjęty został przez Zarząd Spółki dokument obejmujący ramowy plan finansowania Spółki, w podziale na następujące obszary:

- zidentyfikowane zapotrzebowanie na kapitał zewnętrzny,

- planowane działania związane z reorganizacją operacyjną,

- wybrane, wstępne dane finansowe za okres styczeń - czerwiec 2019 roku.

Jednocześnie, Zarząd Spółki zwraca uwagę, iż wszelkie dane i informacje przekazywane przez Spółkę powinny być rozpatrywane przy uwzględnieniu wskazywanych założeń oraz czynników ryzyka, w szczególności odnoszących się do czynników zewnętrznych, na które Spółka nie ma wpływu. Tym samym prezentowane oczekiwania należy traktować jako projekcję wskazującą pożądane do realizacji cele w ramach procesu przeglądu opcji finansowania działalności stanowiącą estymację oczekiwanych kierunków wzrostu poszczególnych parametrów, do osiągnięcia których dążyć będzie Spółka przy założeniu realizacji wszystkich działań związanych z reorganizacją operacyjną w założonym harmonogramie oraz pozyskiwaniem całego kapitału zewnętrznego w kształcie przewidywanym na dzień publikacji niniejszego raportu.

Przedstawiane cele w żadnym przypadku nie powinny i nie mogą być traktowane jako prognoza wyników finansowych Spółki, jaka mogłaby być sporządzona w przypadku prowadzenia działalności w standardowych warunkach operacyjnych.

Ponadto, Zarząd Spółki podkreśla, iż Spółka prowadzi dalsze analizy, z których wnioski mogą pozostawać różne od przedstawianych, wynikających z pierwszego, wstępnego etapu podjętych działań.

W załączeniu do niniejszego raportu bieżącego Spółka prezentuje wyciąg kluczowych informacji dla poszczególnych obszarów wymienionych powyżej.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz