Skyworth prezentuje inteligentne połączenie z produktami domu inteligentnego na targach IFA 2019

12.09.2019, 10:56aktualizacja: 12.09.2019, 10:56

Skyworth

BERLIN, 12 września 2019 r. /PRNewswire/ - Firma Skyworth zaprezentowała całą serię nowych inteligentnych artykułów gospodarstwa domowego na targach IFA 2019, największych w Europie dorocznych targach technologicznych, które rozpoczęły się w Berlinie dnia 6 września.

W trakcie tegorocznych targów IFA firma Skyworth skupiła się na utworzeniu ekspozycji umożliwiającej doświadczenie systemu domu inteligentnego, który łączy technologie nowej generacji Skyworth: poprawę jakości obrazu przez sztuczną inteligencję, dokładne rozpoznawanie mowy, śledzenie ciał ludzkich, analitykę komfortu, inteligentne zdalne sterowanie i konwergencję komunikacji sieciowej. Pięć funkcjonalnych systemów inteligentnych znalazło się na wystawie: kompleksowe rozwiązania dla Super TV, inteligentne biuro, inteligentna ochrona, inteligentne oświetlenie i inteligentna kontrola klimatyczna. Na stanowisku firmy uwagę przykuwał 88-calowy telewizor OLED z obsługą 5K, rozdzielczością 8K i sztuczną inteligencją rzeczy (AIoT). Dzięki temu rozwiązaniu firma Skyworth jest w stanie jeszcze bardziej skonsolidować zalety technologii OLED.

Na targach IFA zadebiutował wielkoekranowy ekosystem AIoT Swaiot firmy Skyworth. Dzięki sterowaniu głosowemu system Swaiot może połączyć ponad 6000 nieinteligentnych artykułów gospodarstwa domowego na podczerwień, niezależnie od marki i kategorii. Własne rozwiązanie dwóch chmur firmy (chmura semantyczna AIoT i chmura urządzeń AIoT) pozwala Skyworth na opanowanie kluczowych technologii w AIoT na dużych ekranach, a ponadto umożliwia kontrolę nad punktami sterowania najważniejszym kodem i danymi. Dzięki temu firma zajmuje wiodącą pozycję w tworzeniu przyszłościowego portfolio technologicznego i umacnia swoją pozycję lidera w branży.

Ponadto na targach IFA 2016 firma Skyworth zaprezentowała pełną ofertę produktów inteligentnych, w tym wieloekranowe lodówki inteligentne ze sztuczną inteligencją, pralki inwerterowe i-DD direct-drive, klimatyzatory Starshine i inteligentne bary lodowe.

W przyszłości firma Skyworth planuje przyspieszenie rozwoju ekosystemu domu inteligentnego i przejście do kolejnego etapu wdrożenia strategii globalizacji. Ponadto firma chce przyspieszyć tworzenie produktów własnej marki, a jej celem jest poprawa życia każdego mieszkańca planety.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/972162/SKYWORTH_in_IFA2019.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/972182/SKYWORTH_TVs.jpg