ELEKTROBUDOWA SA (113/2019) Aktualizacja informacji nt. umowy zawartej z Bankiem PKO BP

20.09.2019, 21:17aktualizacja: 20.09.2019, 21:17

Raport bieżący 113/2019

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 75/2019 z 31 lipca 2019 roku Zarząd ELEKTROBUDOWA SA [Spółka, Emitent] informuje, iż w dniu 20 września 2019 roku otrzymał informację od Banku PKO BP, iż nie będzie on przedłużał umowy limitu kredytowego wielocelowego z dnia 24 lutego 2006 r. a warunki spłaty istniejących gwarancji oraz wymagalnego kredytu w ramach powyższej umowy, będą objęte ewentualną umową standstill lub umową restrukturyzacyjną.

Emitent przypomina, iż brak jest możliwości wystawiania w ramach obecnego limitu nowych gwarancji.

Bank PKO BP jednocześnie zastrzegł, iż powyższe stanowisko w szczególności nie stanowi jakiegokolwiek zobowiązania do podjęcia jakichkolwiek czynności mogących dotyczyć ewentualnej restrukturyzacji zadłużenia. Ponadto, Bank PKO BP zastrzegł sobie prawo wprowadzania wszelkich dalszych zmian i dodatkowych warunków, a podpisanie jakiejkolwiek dokumentacji warunkowane jest uzyskaniem stosownych zgód zgodnie z zasadami podziału kompetencji do podejmowania decyzji w Banku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz