MCI CAPITAL SA (34/2019) Zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia MCI Capital S.A.

17.10.2019, 18:31aktualizacja: 17.10.2019, 18:31

Raport bieżący z plikiem 34/2019

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd MCI Capital S.A. (Spółka), działając na podstawie art. 399 § 1 i art. 402ą Kodeksu spółek handlowych oraz na podstawie § 19 i 20 Statutu Spółki, zwołuje Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie na dzień 28 listopada 2019 r., na godz. 10:00, które odbędzie się w Warszawie, w siedzibie Spółki, Plac Europejski 1 (00-844) (Warsaw Spire), XXXV p. z następującym porządkiem obrad:

1. Otwarcie obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2. Powzięcie uchwały w sprawie wyboru Przewodniczącego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

3. Sporządzenie listy obecności.

4. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

5. Powzięcie uchwały w sprawie niepowoływania Komisji Mandatowo - Skrutacyjnej.

6. Powzięcie uchwały w sprawie przyjęcia porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 28 listopada 2019 roku.

7. Powzięcie uchwały w sprawie połączenia spółek: MCI Fund Management Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (Spółka Przejmowana) oraz MCI Capital Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie (Spółka Przejmująca).

8. Powzięcie uchwały w sprawie umorzenia akcji Spółki.

9. Powzięcie uchwały w sprawie obniżenia kapitału zakładowego Spółki, zmiany Statutu Spółki oraz upoważnienia Rady Nadzorczej do ustalenia tekstu jednolitego Statutu Spółki.

10. Powzięcie uchwały w sprawie zmiany statutu Spółki oraz upoważnienia Rady Nadzorczej do ustalenia tekstu jednolitego Statutu Spółki.

11. Wolne wnioski.

12. Zakończenie obrad.

W załączeniu Zarząd Spółki przekazuje:

a) ogłoszenie o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia MCI Capita S.A. o treści zgodnej z art. 4022 Kodeksu spółek handlowych (załącznik numer 1),

b) projekty uchwał, które mają być przedmiotem obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia MCI Capita S.A. (załącznik numer 2).

Z uwagi na planowane zmiany Statutu Spółki, Zarząd Spółki niniejszym przedstawia obecną, jak również proponowaną treść § 7 ust. 1 Statutu Spółki oraz § 14 ust. 2 a) Statutu Spółki:

§ 7 ust. 1 Statutu Spółki w dotychczasowym brzmieniu:

"Kapitał zakładowy Spółki wynosi 52.920.078,00 (pięćdziesiąt dwa miliony dziewięćset dwadzieścia tysięcy siedemdziesiąt osiem) złotych i dzieli się na 52.920.078 (pięćdziesiąt dwa miliony dziewięćset dwadzieścia tysięcy siedemdziesiąt osiem) akcji na okaziciela o wartości nominalnej 1,00 (jeden) złoty każda."

otrzymuje nowe następujące brzmienie:

§ 14 ust. 2 a) Statutu Spółki w dotychczasowym brzmieniu:

"Tak długo jak akcjonariusz Alternative Investmnet Partners sp. z o.o. (poprzednia nazwa firmy Immoventures sp. z o.o.) posiada co najmniej 20% (dwadzieścia procent) głosów na Walnym Zgromadzeniu - akcjonariusz ten powołuje i odwołuje 1(jednego) członka Rady Nadzorczej;"

otrzymuje nowe następujące brzmienie:

"Tak długo jak akcjonariusz MCI Management spółka z ograniczoną odpowiedzialnością numer KRS 0000029655 posiada co najmniej 20% (dwadzieścia procent) głosów na Walnym Zgromadzeniu - akcjonariusz ten powołuje i odwołuje 1 (jednego) członka Rady Nadzorczej;"

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz