Hikvision publikuje wyniki finansowe za trzeci kwartał roku 2019: 23,12% wzrostu w porównaniu do roku ubiegłego

04.11.2019, 10:16aktualizacja: 04.11.2019, 10:16

HANGZHOU, Chiny, 1 listopada 2019 r. /PRNewswire/ -- Firma Hikvision, wiodący na świecie dostawca innowacyjnych produktów i rozwiązań bezpieczeństwa, opublikowała wyniki finansowe za trzeci kwartał roku 2019. W trakcie trzeciego kwartału 2019 r. firma Hikvision wygenerowała przychód na poziomie 15,92 miliarda RMB, osiągając tym samym wzrost w skali roku na poziomie 23,12%. Zyski netto dla udziałowców firmy wyniosły 3,81 miliarda RMB, co stanowi wzrost o 17,31% w skali roku.

W okresie od pierwszego do trzeciego kwartału firma Hikvision zanotowała całkowity przychód operacyjny na poziomie 39,84 miliarda RMB, co odpowiada wzrostowi o 17,86% w porównaniu do tego samego okresu w roku ubiegłym.

Wzrost sprzedaży utrzymywał się na stabilnym i dobrym poziomie w pierwszych trzech kwartałach roku 2019 i rósł z kwartału na kwartał.

Firma Hikvision jest przekonana, że istnieje coraz większe zapotrzebowanie na rozwiązania bezpieczeństwa i możliwości wzrostu, tak na rynku Chińskim, jak i zagranicznym. Dlatego też firma będzie nadal zapewniać wysokiej jakości produkty i usługi dla klientów i partnerów na całym świecie.

Ze sprawozdaniem finansowym za trzeci kwartał roku 2019 można zapoznać się tutaj.

O Hikvision

Firma Hikvision jest wiodącym na świecie dostawcą produktów i rozwiązań bezpieczeństwa. Charakteryzując się najsilniejszą grupą pracowników w zakresie badań i rozwoju, firma Hikvision rozwija kluczowe technologie na potrzeby szerokiego zakresu rynków wertykalnych. Poza branżą systemów bezpieczeństwa firma Hikvision działa także w branży domowej technologii smart, automatyzacji przemysłowej oraz elektroniki samochodowej w celu realizacji długofalowej wizji. Produkty Hikvision są także źródłem analityki biznesowej dla użytkowników końcowych, co umożliwia wydajniejsze operacje i większe sukcesy komercyjne. Zobowiązując się do zachowania najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktów, firma Hikvision zachęca partnerów do wyciągania korzyści z wielu zasobów cyberbezpieczeństwa w jej ofercie, w tym Hikvision Cybersecurity Centre. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.hikvision.com .

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1015896/Hikvision_Q3_financial_results.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1015895/Q3_financial_results_Hikvision.jpg

Źródło: Hikvision Digital Technology Co., Ltd.

Data publikacji 04.11.2019, 10:16
Źródło informacji PR Newswire