PBG SA (53/2019) Ogłoszenie z dnia 28 listopada 2019r. o zwołaniu Zgromadzenia Obligatariuszy Obligacji serii G1 wyemitowanych przez spółkę PBG S.A. ("Obligacje").

28.11.2019, 21:53aktualizacja: 28.11.2019, 21:53

Raport bieżący 53/2019

I. Zwołanie Zgromadzenia Obligatariuszy

Zarząd Spółki PBG S.A. z siedzibą w Wysogotowie, (adres: ul. Skórzewska 35, Wysogotowo, 62-081 Przeźmierowo), wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000184508, NIP: 7772194746, REGON: 631048917 ("Emitent") działając na podstawie art. 50 ust. 1 oraz art. 51 ustawy z dnia 15 stycznia 2015 r. o obligacjach (tj. Dz.U. z 2018 r. poz. 483) ("Ustawa o Obligacjach"), realizując żądanie uprawnionego Obligatariusza zwołania zgromadzenia obligatariuszy wraz z określonym porządkiem obrad, niniejszym zwołuje zgromadzenie obligatariuszy ("Zgromadzenie Obligatariuszy") celem dokonania zmiany warunków emisji Obligacji.

Zgromadzenie Obligatariuszy odbędzie się w dniu 19 grudnia 2019 roku, o godzinie 12.40, w Warszawie, pod adresem: Al. Jerozolimskie 61/63, 00-697 Warszawa.

II. Przedmiot i porządek obrad Zgromadzenia Obligatariuszy

Przedmiotem Zgromadzenia Obligatariuszy będzie podjęcie uchwały w sprawie zmiany warunków emisji Obligacji ("Warunki Emisji").

Porządek obrad Zgromadzenia Obligatariuszy jest następujący:

1) Otwarcie Zgromadzenia Obligatariuszy;

2) Wybór Przewodniczącego Zgromadzenia Obligatariuszy;

3) Sporządzenie i podpisanie listy obecności;

4) Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zgromadzenia Obligatariuszy i jego zdolności do podejmowania uchwał;

5) Podjęcie uchwały w sprawie zmiany Warunków Emisji Obligacji;

6) Zamknięcie Zgromadzenia Obligatariuszy

III. Udział w Zgromadzeniu Obligatariuszy

Każdy z Obligatariuszy, który zamierza uczestniczyć w Zgromadzeniu Obligatariuszy zobowiązany jest złożyć w siedzibie Emitenta (Wysogotowo, ul. Skórzewska 35, Budynek Z, Biuro Zarządu) co najmniej na 7 dni przed terminem Zgromadzenia Obligatariuszy świadectwo depozytowe wydane zgodnie z art. 9 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi. Świadectwo depozytowe nie może zostać odebrane przed zakończeniem Zgromadzenia Obligatariuszy. Listę Obligatariuszy uprawnionych do uczestnictwa w Zgromadzeniu Obligatariuszy Emitent udostępni w swojej siedzibie (Wysogotowo, ul. Skórzewska 35, Budynek Z, Biuro Zarządu) przez 3 dni robocze przed dniem Zgromadzenia Obligatariuszy. Obligatariusze mają prawo przeglądać listę a także żądać jej odpisu za zwrotem kosztów sporządzenia lub przesłania listy na wskazany przez Obligatariusza adres poczty elektronicznej.

W celu prawidłowego odbycia Zgromadzenia, Emitent zwraca się z uprzejmą prośbą do Obligatariuszy zainteresowanych udziałem w Zgromadzeniu do bezpośredniego kontaktu z Emitentem (adres e-mail: gielda@pbg-sa.pl). Ponadto, celem usprawnienia przebiegu Zgromadzenia Obligatariuszy prosimy o przesyłanie kopii dokumentów uprawniających Obligatariuszy do udziału w zwoływanym Zgromadzeniu Obligatariuszy na adres e-mail: gielda@pbg-sa.pl).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz