FABRYKA SPRZĘTU I NARZĘDZI GÓRNICZYCH FASING SA (50/2019) Kontrakt z firmą WAFIOS Aktiengesellscgaft (Niemcy)

02.12.2019, 12:53aktualizacja: 02.12.2019, 12:53

Raport bieżący 50/2019

Zarząd spółki Fabryki Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 2 grudnia 2019 roku został zawarty kontrakt z firmą WAFIOS Aktiengesellscgaft (Niemcy) zgodnie z którym spółka Fabryki Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING S.A. nabędzie zgrzewarkę KSF 60 do zgrzewania łańcuchów do 60mm średnicy pręta do w pełni automatycznego zgrzewania iskrowego każdego drugiego ogniwa łańcucha. Całkowita wartość przedmiotu dostawy na bazie Incoterms DAP Katowice wynosi 2.565.000,00 EUR w tym:

- kwota 2.462.500,00 EUR zostanie uiszczona przed dostawą,

- kwota 102.500,00 EUR po pozytywnym odbiorze końcowym maszyny w Katowicach.

Data dostawy zastała wyznaczona na około 40 tygodni od otrzymania 60% płatności. Dostawca udziela gwarancji technicznej na okres 12 miesięcy od podpisania pozytywnego protokołu odbioru ostatecznego, jednak najdłużej na 15 miesięcy od dostawy DAP Polska, Katowice.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz