RESBUD SE (48/2019) Informacja dla akcjonariuszy dotycząca przebiegu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 18 grudnia 2019 roku. Notice to shareholders concerning the conduct of the Extraordinary General Meeting convened on 18 December 20

18.12.2019, 18:29aktualizacja: 18.12.2019, 18:29

Raport bieżący 48/2019

[English version below Polish]

Zarząd Resbud SE z siedzibą w Tallinie informuje, że w dniu 18 grudnia 2019 roku odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie w siedzibie spółki, zwołane w dniu 26 listopada 2019 roku. Informacja na temat zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia została opublikowana na stronie internetowej emitenta oraz w raporcie bieżącym numer 46/2019 z dnia 26 listopada 2019 roku.

Na Walnym Zgromadzeniu obecny był tylko jeden akcjonariusz - AP ENERGOBAU OÜ z siedzibą w Tallinie, posiadający 4.290.000 akcji, stanowiących 33,00% udziału w kapitale zakładowym, w związku z powyższym nie można było podjąć uchwał objętych porządkiem obrad, ponieważ minimalne kworum wynosi 50% kapitału zakładowego.

Zarząd spółki nie zamierza zwoływać kolejnego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, które zawierałoby tożsamą agendę.

Równocześnie Zarząd informuje, że Zgromadzenie zwołane na dzień dzisiejszy miało na celu przyśpieszyć proces emisji akcji rozpoczęty w dniu 31 maja 2019 roku.

Jednak do dnia dzisiejszego nie zostało zarejestrowane podwyższenie kapitału w rejestrze handlowym, co oznacza, że uchwały związane z emisją nowych akcji będą głosowane w dniu 7 stycznia 2020 roku na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy.

Zarząd wskazuje przy tym, że Zgromadzenie zwołane w dniu 13 grudnia 2019 r. na 7 stycznia 2020r. zostało zwołane jako drugie Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy do Zgromadzenia z dnia 25 listopada 2019r.

Oznacza to, że uchwały podejmowane na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy zwołanym na dzień 7 stycznia 2020r. będą podejmowane w sposób wiążący bez względu na liczbę głosów akcjonariuszy obecnych na tym Zgromadzeniu.

[English version]

legal basis - art. 17 MAR

The Management Board of Resbud SE, registered seat in Tallinn, informs that on 18 December 2019 the Extraordinary General Meeting convened on 26 November 2019 was held in company's registered office. Information on the convening of the Extraordinary General Meeting was published on the issuer's website and in the current report number 46/2019 of 26 November 2019.

At the General Meeting only one Shareholder was present - AP ENERGOBAU OÜ seated in Tallinn, who holds 4.290.000 shares, representing 33,00% of the share capital. Therefore, it was impossible to adopt resolutions included in the agenda of the Meeting because the minimum quorum is 50% of the share capital.

The company's Management Board does not intend to convene another Extraordinary General Meeting that would contain the same agenda.

At the same time, the Management Board announces that the Meeting convened for today was to accelerate the process of issuing shares started on May 31, 2019.

However, to date, no capital increase has been registered in the commercial register, which means that resolutions related to the issue of new shares will be voted on January 7, 2020 at the Extraordinary General Meeting of Shareholders.

The Management Board also indicates that the Meeting convened on December 13, 2019 to January 7, 2020 was convened as the second General Meeting of Shareholders to the Meeting of November 25, 2019.

This means that the resolutions adopted at the General Meeting of Shareholders convened for January 7, 2020 will be taken in a binding manner regardless of the number of votes of shareholders present at this meeting.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz