MSWiA: Zmiana na stanowisku wiceministra spraw wewnętrznych i administracji (komunikat)

03.03.2020, 11:35aktualizacja: 03.03.2020, 11:35

- MSWiA informuje:

Bartosz Grodecki został podsekretarzem stanu w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji. Akt powołania, podpisany przez premiera Mateusza Morawieckiego, wręczył we wtorek (3 marca br.) minister Mariusz Kamiński.

Bartosz Grodecki jest absolwentem Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Posiada szerokie doświadczenie w zakresie dyplomacji. Od 2006 r. pracuje w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. W tym czasie pełnił służbę w polskich placówkach dyplomatycznych w Los Angeles, Malmö i Sztokholmie. Od 2017 r. był dyrektorem Departamentu Konsularnego MSZ.

Bartosz Grodecki zastąpił na stanowisku wiceministra Krzysztofa Kozłowskiego, który złożył rezygnację z zajmowanego stanowiska. Dotychczasowy sekretarz stanu w MSWiA podjął decyzję o skoncentrowaniu się na karierze naukowej.

Zakres obowiązków nowego wiceministra określi decyzja kompetencyjna.

kom/ ryb/ mark/

Data publikacji 03.03.2020, 11:35