FlexiSolutions stawia na program do zarządzania projektami

05.03.2020, 12:58aktualizacja: 05.03.2020, 12:58

FlexiSolutions, polska firma, która buduje i wdraża nowoczesne systemy informatyczne wspierające kluczowe obszary działalności w biznesie, w minionym roku zwiększyła swoje przychody o 34% w stosunku do wyniku z roku 2018. Przychody spółki za cztery ostatnie kwartały wyniosły 5,5 mln zł.

Jest wiele czynników, które miały wpływ na taki wzrost. Jednym z nich jest narastająca potrzeba automatyzacji wśród wielu przedsiębiorców.

„Ambitnie wyznaczane przez zarządy cele wymagają zwiększenia efektywności w wielu obszarach, a efektywność tę, w obecnych czasach znacznie łatwiej poprawiać przez automatyzację i dbanie o najwyższą jakość informacji finansowej. To właśnie na zaspokajaniu tych potrzeb skupiają się projektowane przez nas rozwiązania” – tłumaczy Wojciech Kopcik, członek zarządu FlexiSolutions.

Plany spółki zakładają dalszy dynamiczny rozwój, a Zarząd firmy nie tylko przewiduje wzrost na podobnym poziomie, ale skupia się również na odpowiadaniu na kolejne potrzeby przedsiębiorców. Wraz ze stworzeniem systemu FlexiProject spółka stara się dotrzeć teraz do firm, które chciałyby zwiększyć skuteczność prowadzonych projektów, łącząc je z realizacją zaplanowanej strategii biznesowej.

FlexiProject pozwala m.in. sprawnie zaplanować i kontrolować proces realizowania strategicznych celów firmy, panować nad budżetem, odpowiednio selekcjonować pomysły i projekty (przy wykorzystaniu tzw. scoring system), czy też wyciągać odpowiednie wnioski z wykonanych już projektów.

Poza programem do zarządzania projektami FlexiSolutions posiada w swoim portfolio także inne systemy, w tym m.in.:

- FlexiReporting, kompletną platformę dla skutecznego controllingu, usprawniającą raportowanie zarządcze, budżetowanie i prognozowanie;

- FlexiReconciliation, system wspierający formalne procesy zapewnienia poprawności ewidencji księgowej;

- FlexiClosing, specjalizowane rozwiązanie do zarządzania zadaniami w ramach procesów księgowych, jak np. zamknięcie miesiąca czy roku.

Na przestrzeni ostatnich lat spółka przeprowadziła ponad 30 zakończonych sukcesem wdrożeń, obejmujących zarówno pojedyncze firmy, jak i grupy spółek.

Data publikacji 05.03.2020, 12:58
Źródło informacji FlexiSolutions sp. z o.o. sp.k.