ZAKŁAD BUDOWY MASZYN ZREMB-CHOJNICE SA W RESTRUKTURYZACJI (12/2020) Zawarcie z PARP umowy o dofinansowanie projektu w ramach programu "Operacyjny Inteligentny Rozwój"

21.05.2020, 12:34aktualizacja: 21.05.2020, 12:34

Raport bieżący 12/2020

Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. ("Spółka", "Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 4/2020 z dnia 2 marca 2020 roku, informuje, że w dniu dzisiejszym, tj. 21 maja 2020 roku wpłynęła do siedziby Emitenta podpisana umowa zawarta z Polską Agencją Rozwoju Przemysłu ("PARP") na realizację projektu Emitenta pn. "Wdrożenie wyników prac B+R do produkcji przez Zakład Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A." w ramach programu "Operacyjny Inteligentny Rozwój - Poddziałanie 3.2.1 Badania na rynek".

Celem projektu jest wprowadzenie do produkcji i sprzedaży innowacyjnego kontenera o konstrukcji samorozładowczej, który stanowi wynik własnych prac B+R. Kontener, dostępny w dwóch wersjach, będzie dedykowany do przewozu szczególnie na duże odległości materiałów sypkich np. chemicznych, rolnych, budowlanych i tym podobnych.

Zgodnie z treścią umowy o dofinansowanie całkowity koszt realizacji projektu wynosi 5 124 180,00 zł zł, a przyznana Emitentowi wysokość dofinansowania wynosi 1 874 700,00 zł. Planowany okres zakończenia i kwalifikowalności kosztów dla projektu kończy się w dniu 04 stycznia 2021 roku.

Szczegółowe warunki przedmiotowej umowy i ryzyka z nią związane, nie odbiegają od powszechnie stosowanych na rynku warunków, dla tego rodzaju umów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz