iChongqing: rozpoczęły się targi Smart China Expo Online 2020 w Chongqing

11.09.2020, 15:47aktualizacja: 11.09.2020, 15:47

CHONGQING, Chiny, 11 września 2020 r. /PRNewswire/ -- Smart China Expo Online 2020 (SCE OL) odbędzie się w terminie 15-17 września w wersji online, aby zapewnić ochronę przed epidemią, oraz obejmie szereg spotkań, wystaw, konkursów, forów i prezentacji nowych produktów.

Singapurskie Ministerstwo Handlu i Przemysłu (MTII) jest tegorocznym organizatorem wydarzenia. Singapur, gość honorowy SCE 2019, w tym roku pełni funkcję współgospodarza targów.

Online i na żywo, projekcja holograficzna

Ceremonia otwarcia zostanie wyemitowana na żywo 15 września za pośrednictwem oficjalnej platformy internetowej. „Laureaci nagrody Nobla i Turinga, szefowie organizacji międzynarodowych, przedstawiciele rządów państw i burmistrzowie miast siostrzanych Chongqing wezmą udział w SCE wirtualnie dzięki technologii projekcji holograficznej" - powiedział Chen Jinshan, dyrektor komitetu organizacyjnego SCE i miejskiej komisji gospodarczo-informacyjnej.

Na oficjalnej stronie będzie dostępnych sześć wirtualnych obszarów wystawienniczych: „Chongqing online", „Produkty inteligentne”, „Zastosowania inteligentne", „Technologia inteligentna" i „Współpraca regionalna". SCE OL ma również wymiar bezpośredni realizowany na małą skalę w dwóch pawilonach w Lijia Intelligent Park Chongqing: „Potężny ośrodek produkcji inteligentnej" i „Miasto inteligentne z renomą".

Udział w przemyśle inteligentnym i jego kierunek

Dotychczas na konferencję zaproszono ponad 500 ważnych gości z kraju i zagranicy za pośrednictwem różnych form uczestnictwa. Oczekuje się udziału w wystawie online ponad 300 potentatów w branży, m.in. członków firm ujętych w rankingu Fortune 500. Przeszło 300 uznanych firm technologicznych o czołowej pozycji w branży weźmie udział w wystawie online za pośrednictwem technologii wirtualnego modelowania; przedstawiciele branży najnowocześniejszych technologii będą uczestnikami 41 forów i 17 konkursów. W ramach targów odbędzie się 16 stacjonarnych i 100 internetowych prezentacji najnowszych technologii oraz nowych produktów i modeli w branży rozwiązań inteligentnych.

Czołowe trendy w technologii

W tym roku SCE OL ponownie przewodzi trendom w technologii, przy szerokim zastosowaniu rzeczywistości rozszerzonej (AR), rzeczywistości mieszanej (MR) i rzeczywistości skrzyżowanej oraz innych technologii. Na platformie wystawienniczej online dostępne są przewodniki wizualne, materiały wideo dostępne na żądanie, transmisje na żywo i wiele innych innowacyjnych technologii.

Chongqing jest miastem, które skupia w sobie zalety wspierającej polityki rządowej, doskonale rozwiniętej logistyki, wygodnego transportu i doświadczenia międzynarodowego gromadzonego przez lata.

Uczestnictwo online

Jeśli chodzi o innowacyjną komunikację, Smart China Expo Online 2020 stanowi doskonały warsztat innowacji technologicznych i kuźnię innowacji, która łączy utalentowane osoby i projekty. Targi służą również jako platforma wymiany, w ramach której uczestnicy mogą zagłębić się w kwestie popularnonaukowe.

Komitet organizacyjny prowadzi transmisje na żywo na żądanie za pośrednictwem ważnych platform medialnych w kraju i za granicą, aby widzowie mogli zapoznać się z najciekawszymi punktami SCE OL 2020 we wszystkich sieciach na swoich urządzeniach bez wychodzenia z domu.

Więcej informacji o Smart China Expo Online 2020: www.ichongqing.info/special/2020-smart-china-expo-online/

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1252470/iChongqing_Smart_China_Expo_Online.jpg

Źródło: iChongqing

Data publikacji 11.09.2020, 15:47