MERCOR SA (40/2020) Zawarcie Aneksów do umów z mBank Spółka Akcyjna

30.10.2020, 14:11aktualizacja: 30.10.2020, 14:12

Raport bieżący 40/2020

Zarząd "MERCOR" S.A. informuje, iż w dniu 30 października 2020 roku wpłynęły do Spółki podpisane przez mBank Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie aneksy do Umowy Ramowej i Umów Wykonawczych: o kredyt obrotowy i kredyt w rachunku bieżącym.

Maksymalna wartość przyznanego limitu pozostała na niezmienionym poziomie 21.420.000,-PLN (słownie złotych: dwadzieścia jeden milionów czterysta dwadzieścia tysięcy). Na podstawie podpisanych aneksów nastąpiło przesunięcie środków pomiędzy przyznanymi sublimitami. Po zmianie, wartość kredytu obrotowego wynosi 10.420.000,-PLN (słownie złotych dziesięć milionów czterysta dwadzieścia tysięcy), zaś kredytu w rachunku bieżącym 11.000.000,-PLN (słownie złotych: jedenaście milionów). Zgodnie z zawartymi aneksami dzień ostatecznej spłaty kredytu obrotowego oraz kredytu w rachunku bieżącym został ustalony na 28 października 2022 roku.

Pozostał warunki udzielenia Linii zostały opisane w Raporcie bieżącym nr 7/2018 z 20 kwietnia 2018 roku.

Podstawa prawna:

Art. 17 ust.1 MAR - informacje poufne