Andersen Global kontynuuje ekspansję na rynku Azji Środkowej rozpoczynając współpracę z jedną z największych kancelarii prawnych w Turkmenistanie

19.02.2021, 08:45aktualizacja: 19.02.2021, 08:47

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global poszerza swoją platformę w Azji Środkowej zawierając umowę o współpracę z kancelarią Altyn Kanun LLC z siedzibą w Turkmenistanie i jeszcze bardziej umacniając swoją obecność w regionie poprzez powiększenie obszaru działalności.

Założona w 2008 r. kancelaria Altyn Kanun LLC świadczy usługi prawne na rzecz wiodących międzynarodowych korporacji, instytucji finansowych, agencji rządowych i dużych przedsiębiorstw na szczeblu lokalnym i międzynarodowym. Ta świadcząca kompleksowe usługi kancelaria, prowadzona przez partnera zarządzającego, Kerima M. Akhmamedova, specjalizuje się w prawie spółek, prawie handlowym, postępowaniach sądowych, rozstrzyganiu sporów, prawie pracy, energetyce, prawie celnym, bankowym i podatkowym. Ich działalność ukierunkowana jest na różne sektory gospodarki takie jak wydobycie ropy naftowej i gazu, energetyka, branża chemiczna, górnictwo, przemysł tekstylny, budownictwo, transport i logistyka.

„Potrzeby naszych klientów zawsze będą stały w centrum naszej działalności - powiedział Kerim. - Na przestrzeni lat, naszą kancelaria zyskała uznanie klientów poprzez zapewnienie wysokiej jakości usług i utrzymywanie najwyższych standardów uczciwości i przejrzystości świadczenia tych usług. Współpraca z przedstawicielami Andersen Global, którzy podzielają nasze podejście, przyczyni się do dalszego rozwoju kancelarii i kontynuacji rozszerzania i pogłębiania naszej oferty”.

„Kerim i jego zespół wykazali się zaangażowaniem w działania zarządcze, co sprawiło, że obecnie zajmują pozycję jednej z wiodących kancelarii prawnych w Turkmenistanie - powiedział Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen. - Mogą poszczycić się dogłębną wiedzą na temat środowiska prawnego kraju. Nasze wspólne wartości i podejście ukierunkowane na klienta pozwalają na synergiczną współpracę, która zapewni nam doskonałą pozycje do pozyskiwania kolejnych zasobów w regionie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 7 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 253 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210218005366/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: