Ekspansja CAMELOT Consulting Group w Europie Środkowo-Wschodniej

17.05.2021, 15:01aktualizacja: 17.05.2021, 15:11

Nowy oddział w Polsce jako wsparcie strategii rozwoju i innowacyjności.

Mannheim, Wrocław, 17.05.2021 r. Firma CAMELOT Consulting Group, lider doradztwa w dziedzinie zintegrowanego zarządzania łańcuchem wartości, poinformowała dzisiaj o utworzeniu polskiej spółki krajowej CAMELOT Consulting Group PL Sp. z. o.o. z siedzibą we Wrocławiu. Poprzez wzmocnienie swojej obecności na rynku Europy Środkowo-Wschodniej Grupa CAMELOT oferuje odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na wysoko wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie IT i jednocześnie zwiększa tempo innowacyjności dla swoich globalnych klientów.

Pandemia koronawirusa obnażyła słabe punkty globalnych łańcuchów wartości dodanej i łańcuchów dostaw. W związku z tym znacząco wzrosło zapotrzebowanie na doradztwo w zakresie zarządzania łańcuchem wartości – zarówno pod kątem strategicznym, jak i technologicznym. „Klienci cenią sobie firmę CAMELOT jako specjalistę i lidera innowacyjności w zakresie doradztwa i rozwiązań w ramach zarządzania łańcuchem wartości. Teraz możemy wyjść naprzeciw temu zwiększonemu międzynarodowemu zapotrzebowaniu, w szczególności w zakresie specjalistów ds. technologii. Polska, a szczególnie Wrocław, oferuje nam idealne możliwości wspierania naszego globalnego rozwoju i zareagowania na zwiększony popyt”, komentuje dr Josef Packowski, CEO w CAMELOT Consulting Group.

Region Europy Środkowo-Wschodniej cieszy się opinią intensywnie rozwijającego się ośrodka informatycznego i technologicznego. Przyczyną jest dynamiczny wzrost lokalnej działalności start-upów i firm technologicznych oraz skoncentrowanie na rozwoju praktycznych umiejętności technicznych. Polska zajmuje piąte miejsce na światowej liście liderów w zakresie kompetencji technologicznych. Miasto Wrocław jest jednym z najszybciej rozwijających się ośrodków informatycznych w Polsce ze znakomitą ofertą wyższych uczelni z takimi kierunkami, jak technologia i informatyka. „Wrocław oferuje zarówno bogatą bazę wysoko wykwalifikowanych specjalistów, jak i idealną infrastrukturę, aby wzmocnić innowacyjność firmy CAMELOT”, mówi Thomas Ebel, dyrektor zarządzający CAMELOT Consulting Group Polska.

Przedsiębiorstwo CAMELOT zostało już wielokrotnie nagrodzone za swoją innowacyjność i rolę lidera w zakresie rozwiązań cyfrowych. Wśród nagród jest przykładowo tytuł „Digital Champion 2021” magazynu Focus Money, wielokrotne zwycięstwo w ramach „Wirtschaftswoche Best of Consulting”, nagrody za innowacyjne projekty ze szczególną korzyścią dla klientów oraz wielokrotne wyróżnienie jako „Top Innovator” w Niemczech.

O spółce CAMELOT Management Consultants AG

CAMELOT Management Consultants to światowy lider doradztwa w zakresie zarządzania łańcuchem wartości w przemyśle procesowym, przemyśle dóbr konsumpcyjnych i przemyśle wytwórczym. Przedsiębiorstwo należy do Grupy CAMELOT z siedzibą w Mannheim i zatrudnia 1800 osób na całym świecie. Ukierunkowanie na doradztwo i ścisła współpraca z wieloma uznanymi specjalistami w dziedzinie technologii gwarantuje sukces projektu na wszystkich etapach doradztwa: od podejmowania decyzji aż po zmiany organizacyjne i techniczne. www.camelot-mc.com

W razie pytań do CAMELOT Management Consultants AG prosimy o kontakt:

Sandra Gschwendner

Head of Corporate Communications