Coininvest wypuszcza na rynek pierwszą złotą monetę Bitcoin

23.07.2021, 13:43aktualizacja: 23.07.2021, 13:49

Fot. Coininvest
- Dystrybutor metali szlachetnych reaguje na duży popyt na srebrną monetę Bitcoin.

- Złoto, Bitcoin i środek płatniczy w jednej monecie.

- Wysoka wartość kolekcjonerska z uwagi na limitowaną edycję 500 sztuk.

Po sukcesie srebrnej monety z logo Bitcoin coininvest.com reaguje na wysoki popyt i wprowadza na rynek kolejną monetę Bitcoin. Pierwszy złoty Bitcoin zostaje o masie jednej uncji wybity jako prawny środek. Dzięki limitowanej edycji 500 sztuk, moneta już teraz ma atrakcyjną wartość kolekcjonerską.

„Dzięki naszej monecie kolekcjonerzy mogą teraz po raz pierwszy trzymać w rękach popularną kryptowalutę Bitcoin w materialnej formie złota” - wyjaśnia Daniel Marburger, dyrektor coininvest GmbH. W tym kolekcjonerskim przedmiocie dealer metali szlachetnych łączy cyfrową walutę Bitcoin, na którą jest duży popyt, z fizycznym metalem szlachetnym - złotem, które sprawdziło się wśród inwestorów. Złoto przekonuje swoją stabilną wartością od tysięcy lat i dzięki swojej trwałości jest zabezpieczone przed utratą wartości, szczególnie w czasach kryzysu. Złota moneta Bitcoin łączy w sobie cyfrową walutę i uznaną inwestycję.

Moneta, wybita z najczystszego złota próby 999,9, posiada specjalnie zaprojektowane cechy. Na przykład, wartość nominalna monety jest wytłoczona w mBTC, co wyróżnia ten przedmiot kolekcjonerski jako oficjalny środek płatniczy. Nazwisko wynalazcy Bitcoina, Satoshi, jest również umieszczone w formie kodu binarnego na krawędzi monety. Satoshi odnosi się również do najmniejszej istniejącej jednostki Bitcoin. Oprócz nominału i kodu binarnego, moneta przedstawia symboliczną wartość Bitcoina, która jest to podana w millibitcoinach. Bezpieczne opakowanie prezentowe w postaci pudełka kolekcjonerskiego oraz wydany certyfikat podkreślają wartość monety. Rewers monety zdobi wizerunek królowej Elżbiety II.

Link do produktu 1 Uncja Złoty Bitcoin (2021): https://www.coininvest.com/pl/zlote-monety/bitcoin/1-uncja-zloty-bitcoin-2021/

O firmie coininvest GmbH:

coininvest GmbH jest jedną z największych prywatnych firm zajmujących się handlem metalami szlachetnymi w Europie. Spółka sprzedaje złoto, srebro, platynę i pallad w formie sztabek i monet za pośrednictwem międzynarodowej platformy internetowej coininvest.com. Klientami firmy są prywatni inwestorzy, traderzy i inwestorzy instytucjonalni na całym świecie. Ponadto firma działa jako dostawca towarów, usług informacyjnych i logistycznych dla innych dystrybutorów. Coininvest została założona w 2006 roku i ma siedzibę we Frankfurcie nad Menem.

Więcej informacji można znaleźć na stronie https://www.coininvest.com.

Źródło informacji: Coininvest

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE