Zdrowie i styl życia

Wręczono dyplomy dla najlepszych klinik w Polsce

27.09.2021, 08:27aktualizacja: 27.09.2021, 08:33

Kliniki.pl (1)
W sobotę 25 września miała miejsca druga Gala Kliniki.pl Rating Index. Podczas wydarzenia przedstawiciele najlepszych prywatnych placówek medycznych w Polsce odebrali dyplomy z ocenami, jakie otrzymali w rankingu.

Kliniki.pl Rating Index to najbardziej obiektywny ranking polskich placówek medycznych, oparty na ocenach, jakie pacjenci pozostawiają w internecie. Jego konstrukcja opiera się na opiniach pochodzących z wielu źródeł: serwisu Kliniki.pl, wyszukiwarki Google, Facebooka oraz portalu Znany Lekarz. Innowacyjny, autorski algorytm śledzi zmianę ocen w czasie i na bieżąco je zmienia, dzięki czemu ocena widniejąca na profilu placówki w serwisie Kliniki.pl jest zawsze aktualna.

„W pierwszej edycji Kliniki.pl Rating Index braliśmy pod uwagę tylko współpracujące z nami placówki. W sierpniu tego roku uruchomiliśmy także oceny klinik, które nie podpisały z nami umowy, dzięki czemu ocenom podlegało aż 1000 placówek medycznych” – wyjaśnia Marcin Fiedziukiewicz, CEO Kliniki.pl.

W tym roku prawie 140 klinik uzyskało najwyższą, równą 10, notę. Aż 86,55% placówek może natomiast pochwalić się średnią 9.0 lub wyższą. Dyplomy odebrali przedstawiciele wielu ośrodków medycznych, w tym m.in. sieci LUX MED, Szpitala Pulsmed, Europejskiego Centrum Zdrowia i Urody ArtClinique czy Szpitala Wielospecjalistycznego Orthos.

Uroczysta gala wręczenia dyplomów Kliniki.pl Rating Index odbyła się w neorenesansowym pałacu w podłódzkim Ksawerowie. Goście mieli okazję wysłuchać koncertu jazzowego, przyglądać się pokazowi kuchni fusion, a także wziąć udział w warsztatach kuchni molekularnej.

Patronat medialny nad wydarzeniem objęły portale Medonet.pl i MedInwestycje.pl.

Kliniki.pl

Kliniki.pl to polski marketplace, łączący pacjentów z prywatnymi placówkami medycznymi. Serwis posiada w swojej bazie opisy i cenniki ponad 1000 klinik, które realizują 6000 procedur – od konsultacji lekarskich, przez diagnostykę obrazową, aż po skomplikowane zabiegi operacyjne.

Źródło informacji: Kliniki.pl

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE